Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2020, 10:20
Čas čítania 0:38
Ondřej Jarůšek

Člen Hradní stráže má Covid-19, vojáci jdou do karantény. Miloš Zeman prý v ohrožení není

NEWS
Uložiť Uložené

U jednoho z členů Hradní stráže byla prokázána nákaza novým typem koronaviru.

Nákaza novým druhem koronaviru SARS-CoV-2 byla potvrzena i u jednoho z členů Hradní stráže. „Ihned byla přijata opatření a voják nastoupil na nemocenskou,“ řekl mluvčí Hradní stráže Jiří Havel. Vojáci, kteří s nakaženým přišli do styku, byli umístěni do karantény a také se podrobili testům na koronavirus. Výsledky zatím nejsou známé. Informoval o tom server Echo24.

Člen Hradní stáže má covid-19, vojáci jdou do karantény. Miloš Zeman prý v ohrožení není
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Prezident Miloš Zeman by v ohrožení být neměl. S infikovaným vojákem do styku dle dostupných informací nepřišel a podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka je o Zemanovu bezpečnost díky zavedeným opatřením postaráno. 

Dnes se na Pražském hradě koná několik akcí, proběhne například jmenování soudce obecných soudů, rektorky nebo předsedy krajského a městského soudu. Vstup je však povolen jen se zakrytými ústy a nosem

Odporúčané
10 svetových miest, na ktoré sa už nedostaneš 10 svetových miest, na ktoré sa už nedostaneš 27. júla 2020, 15:04

Během úterý byl v Praze zaznamenán rekordní přírůstek nových případů nákazy. Za 24 hodin (k včerejším 18:00) přibylo v hlavním městě 101 nových případů. Celkově je nyní v Česku 4 055 aktivních případů, z toho 260 jich bylo potvrzeno včera. V rámci republiky se jednalo o druhý největší denní nárůst od konce června.

Domov
Zdieľať
Diskusia