Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2020, 15:34
Čas čítania 1:14
Viktor Kniš

Lukáš Kyselica odchádza z postu štátneho tajomníka, Igor Matovič spája Vojenské spravodajstvo s Petrom Pellegrinim

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Aktualitu oznámil prostredníctvom svojho Facebooku premiér Igor Matovič, ktorý v tejto súvislosti spomenul aj meno Petra Pellegriniho.

Igor Matovič cez status oznámil, že Lukáš Kyselica končí ako štátny tajomník na ministerstve vnútra po tom, čo sa prevalili informácie o jeho členstve v tajnej službe. Podľa zistení Denníka N bol bývalý člen tímu Gorila Kyselica príslušníkom Vojenského spravodajstva práve v čase, keď kandidoval do Národnej rady. Z tajnej služby vraj vystúpil deň predtým, ako si prevzal dekrét poslanca. 

„Lukáš Kyselica nám včera oznámil, že sa rozhodol odísť z postu štátneho tajomníka na Ministerstve vnútra. Dohodli sme sa, že si to môže ešte dodnes prípadne rozmyslieť. Nerozmyslel,“ napísal Igor Matovič a priložil fotku s Lukášom Kyselicom a ministrom vnútra Romanom Mikulcom. 

Odporúčané
V SNS sa vraj chystá súboj o post predsedu medzi Andrejom Dankom a Slotom mladším V SNS sa vraj chystá súboj o post predsedu medzi Andrejom Dankom a Slotom mladším 28. júla 2020, 12:07

Zároveň si premiér myslí a má aj informácie o tom, že záujem na rozvrate OĽaNO mali ľudia blízki Petrovi Pellegrinimu vo vedení Vojenského spravodajstva. „Podľa mojich informácií ho ľudia blízki Petrovi Pellegrinimu vo vedení Vojenského spravodajstva chceli zneužiť pred voľbami na rozvrat nášho hnutia OĽANO zvnútra. Chceli dosiahnuť rozpad hnutia a za akúkoľvek cenu zabrániť, aby sme mohli zostaviť vládu ... nepodarilo sa,“ informuje Igor Matovič.

 

Bývalý štátny tajomník na ministerstve vnútra pôsobil do 19. marca 2020 ako príslušník Vojenského spravodajstva. Kyselica bol súčasťou tajnej služby aj v čase, keď kandidoval do parlamentu za stranu OĽaNO, ale aj vtedy, keď jej exšéf Ján Balciar išiel po súčasnom ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. „Vybavil“ Naďovi aj obvinenie na základe vymyslených informácií od Balciarových ľudí, ktoré neskôr vyšetrovateľ zrušil.

Lukáš Kyselica skončil v tajnej službe v deň, keď sa stal poslancom NRSR. Podľa Denníka N boli predstavitelia strany OĽaNO z tohto zistenia nepríjemne prekvapení, minister vnútra Roman Mikulec tvrdí, že o tom nevedel a ani nebolo v jeho kompetencii vedieť to. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Denník N upozornil, že motív Lukáša Kyselicu mohol byť aj finančný, keďže potreboval doslúžiť niekoľko posledných mesiacov, aby sa v tabuľkách výsluhových dôchodkov dostal na priečku vyššiu o približne 300 eur mesačne. Samotný Kyselica reagoval, že ani nemôže prezradiť, či bol členom tajnej služby, pretože by tak porušil zákon. 

Domov
Zdieľať
Diskusia