Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2020, 12:07
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

V SNS sa vraj chystá súboj o post predsedu medzi Andrejom Dankom a Slotom mladším

NEWS ANDREJ DANKO PAVOL SLOTA
Uložiť Uložené

Kým sa Andrej Danko fotí pri obľúbených aktivitách a v statusoch naznačuje, že s politikou nekončí, rastie mu staronová konkurencia.

Andrej Danko po fiasku v parlamentných voľbách naznačil, že vyvodí politickú zodpovednosť ako predseda SNS a s veľkou pravdepodobnosťou skončí aj v politike. Jeho aktuálne statusy na Facebooku však už naznačujú, že by chcel ako aktívny politik pôsobiť aj v budúcnosti, pravdepodobne si však bude chcieť počkať, ako sa vyvinie politická situácia na Slovensku.

Slovenskú národnú stranu v septembri čaká snem, kde si bude predsedníctvo voliť nového šéfa jedného z najstarších politických subjektov v krajine. Aj keď Andrej Danko pôvodne kandidatúru prepripúšťal, dnes sa predpokladá, že sa o post predsedu uchádzať bude. Rivalom by mu mohol byť syn Jána Slotu – dlhoročného lídra SNS, ktorého však zo stany po Dankovom nástupe vylúčili.

Odporúčané
Rozpadne sa znova SNS? Hrnko ostro kritizuje Danka, ten odpovedá správami o počasí Rozpadne sa znova SNS? Hrnko ostro kritizuje Danka, ten odpovedá správami o počasí 26. júla 2020, 16:36

Pavol Slota pre Hospodárske noviny povedal, že má ambíciu viesť stranu do ďalšieho volebného súboja. „Ide mi o záchranu strany. Budem bojovať až do konca,“ povedal Slota mladší, ktorý zo strany SNS formále odišiel spolu s otcom.

Aj keď členské v strane neplatí, Pavla Slotu nominovala Okresná rada SNS v Žiline. Oficiálne teda prihlášku podal, aby však o ňom mohli delegáti hlasovať, posunúť ho do boja musí predsedníctvo. 

Tretím uchádzačom o rovnaké miesto by mohol byť Radovan Baláž, ktorý má dôveru podpredsedu strany Antona Hrnka. „V kauzách ako Dobytkár alebo Štátne lesy bolo zatknutých viacero ľudí. Vedomí si plnej zodpovednosti za politiku SNS v predchádzajúcom období vyhlasujeme, že žiaden z vyšetrovaných nikdy nebol členom strany a do funkcií, v ktorých mali vykonávať trestnú činnosť, ich nenominoval žiaden orgán SNS,“  upozornil  nedávno Hrnko na sociálnej sieti.

Domov
Zdieľať
Diskusia