Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2020, 21:29
Čas čítania 0:48
Daniel Mikolášik

Žena chodila do solária 3-krát týždenne počas 11 rokov. Diagnostikovali jej rakovinu a na nose sa jej vytvorila veľká diera

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Do solárka vraj chodila trikrát týždenne viac ako dekádu svojho života.

Zdravotná sestra Jade Trasher z Nashvillu v USA dostala rakovinu kože, podľa všetkého ako následok jej pravidelných návštev solária. Ochorenie jej diagnostikovali po tom, čo toto zariadenie navštevovala trikrát týždenne po dobu 11 rokov.

Ako informuje The Sun, okrem rakoviny sa jej však na tele vytvorili tiež jazvy, krvavé chrasty a na nose diera. Tá sa nijako nehojila, práve naopak, stále sa zväčšovala. V najhoršom štádiu mala veľkosť 20 centovej mince. Jade sa s problémom obrátila na doktora, ktorý prostredníctvom biopsie zistil, že má rakovinu kože.

Odporúčané
Čo sa ti stane, ak nebudeš používať opaľovací krém? Dermatologička vysvetľuje, prečo ti doslova zachráni kožu Čo sa ti stane, ak nebudeš používať opaľovací krém? Dermatologička vysvetľuje, prečo ti doslova zachráni kožu 22. júla 2020, 11:47

Do solária začala chodiť už vo veľmi útlom veku. Prvú návštevu absolvovala, keď mala len 13. Odvtedy sa to pre ňu stalo koníčkom a neoddeliteľno súčasťou života. Skoncovala s tým až po tom, čo jej o viac ako dekádu neskôr našli v tele nádory, ktoré sa mali vytvoriť práve v dôsledku pravidelného ožarovania.

Okrem toho, že sa takýmto spôsobom chodila opaľovať trikrát týždenne, si dokonca doma zriadila aj vlastné solárium. Jade okamžite podstúpila liečbu a napokon sa jej úspešne podarilo ochorenia zbaviť. Dnes je z nej nový človek a matka dvoch detí, no prostredníctvom sociálnych sietí sa snaží varovať mladé ženy pred rizikom a nežiaducim účinkom solária.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jade Peek Thrasher (@jade.thrasher),

Domov
Zdieľať
Diskusia