Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. júla 2020, 7:49
Čas čítania 3:15
Viktor Kniš

Ego: Ja som nikdy žiadny dátum neoznámil, nič sa neposúva

Ego: Ja som nikdy žiadny dátum neoznámil, nič sa neposúva
HUDBA
Uložiť Uložené

Keď sa pozrieš na stránku Ruka Hore, nájdeš na nej informáciu, že album Egotron bude portál distribuovať až 14. augusta. Ego tvrdí, že konkrétny dátum nikdy neoznámil.

Keď Ego pred pár dňami pridal na Instagram sériu videí, v ktorých hovoril, ako chce byť na 100 % spokojný s projektom Egotron, málokto tušil, že sa za tým skrýva aj dôležitá informácia pre každého, kto si nosič objednal.

Predpredaj spustil Ego presne 22. júna, keď uzrela svetlo sveta skladba Trollin s videoklipom z Prahy. „Egov nový album s názvom Egotron sa k fanúšikom dostane presne 22. júla, od dnešného dňa si ho však už môžeš predobjednať,“ písali sme v tomto článku na základe informácie zverejnenej na stránke Ruka Hore. Pravdou zostáva, že väčšina interpretov si zvykne dávať kratšie, 2- alebo 3-týždňové predpredaje.

Odporúčané
Ako tvoria hudbu Astralkid22, Konex, Franto a ďalší? Pýtali sme sa tých najlepších slovenských raperov a producentov Ako tvoria hudbu Astralkid22, Konex, Franto a ďalší? Pýtali sme sa tých najlepších slovenských raperov a producentov 10. júla 2020, 12:20

Na stránke Ruka Hore visia dve informácie, dátum vydania 21. júla 2020 a dátum odoslania 14. augusta 2020. Fanúškovia sa tak zrejme musia zmieriť s tým, že si na svoj originál ešte skoro mesiac počkajú. „Nič sa neposúva, brazi, album platí, ako som povedal a vyjde v najbližších dňoch!“ napísal nám v stredu Ego ako odpoveď na otázku, prečo sa rozhodol posunúť vydanie albumu. 

Ego: Ja som nikdy žiadny dátum neoznámil, nič sa neposúva
Zdroj: Ruka Hore

Ego ako Elon Musk, Egotron ako Tesla

Prirodzene, zaujímalo nás, čo všetko ešte bolo potrebné v posledných dňoch a týždňoch meniť oproti verzii, ktorú mal Ego pri spustení predpredaja. Raper z Piešťan sa v tomto prípade prirovnal k technologickému gigantovi. „Čo potreboval Musk meniť na Tesle v deň, keď ohlásil predpredaj? Zhruba niečo podobné,“ odpovedal Ego.  

V sérii instagramových videí počas posledných týždňov dal člen Kontrafaktu jasne najavo, že tento projekt nebude len tak obyčajný, chce, aby to bola latka pre každého, kto chce byť najlepší.

Ego tvrdil, že aj tá najhoršia skladba na albume je lepšia ako to, čo vydávajú jeho slovenskí kolegovia a presne týmto spôsobom prebiehal aj výber skladieb, ktoré sa na Egotron dostanú.

Pôvodne mal totiž oveľa viac nahratých vecí, postupne ich však selektoval. Rovnako aj Floso, ako Ega prezývajú, prízvukoval, že nemôžu fanúšikovia chcieť, aby vydal projekt, ktorý nie je stopercentný, keďže na Precedense dnes vraj vidí dve chyby. Nešpecifikoval však aké. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa JUDr. Michal Straka (@egoemo),


Ego: Album nadväzuje na Real Newz

Ego nám už na Šírave povedal, že to celé bude o tom, že sa zasekol vo vesmíre. Chystá aj návrat alebo tam zostane aj po vydaní Egotronu?

Album nadväzuje na Real Newz, kde sme (na skladbe Mesiac) „odleteli do vesmíru“ hľadať liek na Covid-19 („vrátim sa, až keď ho nájdeme“), no zjavne sa liek ešte nenašiel, takže, keď sa uvoľníš, môžeš si pre zlepšenie pocitu z posluchu predstaviť, že sa to odohráva niekde v paralelnej dimenzii, ale výsledok bude aj tak rovnaký. Volá sa to show. Všetko má svoj presný význam.

Pôvodne mal album vyjsť v deň releasu Cyberpunku, ten sa však presunul na september a dovtedy sa mne už nechce čakať,“ odpovedá Ego. 

Aj na základe prvých dvoch zverejnených ukážok môžeme súdiť, že to, o čom Ego hovorí a aké prirovnania používa, myslí vážne. Za úlohu si zobral priniesť do slovenského rapu nové prvky a definície, ktoré, prirodzene, musel odniekiaľ priniesť, ako paralelu si tak zvolil vesmír. Z budúcnosti už nepochádza len jeho zvuk, ale aj samotné texty. 

Odporúčané
Najlepší slovenský rapový klip prvej polovice roka 2020 nemusel stáť tisícky eur, oveľa vzácnejší je nápad. Toto je 10 najlepších Najlepší slovenský rapový klip prvej polovice roka 2020 nemusel stáť tisícky eur, oveľa vzácnejší je nápad. Toto je 10 najlepších 25. júna 2020, 13:35

Člen Kontrafaktu sa hrá s lyrikou a aj keď je mu miestami rozumieť o niečo menej, výsledkom je nálož ako na Doug Demuro, ktorá ohýba slovenčinu oveľa viac, než by bolo zdravé. Ego tak opäť obhajuje pozíciu experimentátora, ktorý by si nedovolil v roku 2020 nahrať obyčajnú vec.

Snáď nikto nebude pochybovať o tom, že Ego odovzdal slovenskému rapu viac ako ktokoľvek iný. Zaslúžil sa o tvorbu albumov Kontrafaktu, produkciu Rytmusových projektov aj mentorstvo mladých talentov.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa JUDr. Michal Straka (@egoemo),

Ak ti niekto sľúbil dátum, tak si ho vymyslel, tvrdí Ego

Ego nevnímal dátum avizovaný portálom Ruka Hore ako záväzný, pravdou v konečnom dôsledku zostáva, že on sám ho nikdy neavizoval. Presunutie na august preto nevidí ako problém, sám totiž nikomu nič nesľúbil. Na otázku, či je nový dátum vydania už fixný alebo sa ešte môže meniť, nám člen Kontrafaktu odpovedal, že nevidí dôvod dávať si podmienky, kedy by mal projekt uzrieť svetlo sveta. 

„Ja som nikdy žiadny dátum vydania neohlásil, ani som na to nevidel dôvod, dávať sám sebe podmienky. Ak ti niekto sľúbil niekedy dátum, tak si ho vymyslel. Ľudia o mne nepochybujú, lebo som vždy doručil a Rytmus King sa za mňa zaručil,“ odkazuje Ego.

Isté tým pádom je, že Ego nebude vydanie zbytočne naťahovať a keď bude všetko podľa jeho predstáv, projekt pôjde von, takže aj Rukou Hore avizovaný augustový termín môže pokojne piešťanský raper predbehnúť. 

Tiež nás zaujímalo, či Ego myslel aj na fakt, že niektorí fanúšikovia môžu byť nahnevaní, keďže doteraz dátumy predpredajov uvedené na stránke Ruka Hore mohli brať ako smerodajné.

Samozrejme, akékoľvek čísla a predaje sú druhoradé, ako však Ego vníma situáciu, že si teoreticky pohnevá fanúšikov, ktorí sú k hudbe ako kreatívnej veci menej tolerantní? „Budem rád, keď budú môcť prejavovať slobodne svoje emócie a žiť v spravodlivom svete. €&@ #egotron,“ dodal Ego na záver. 

Odporúčané
Fico je vraj náš najlepší politik a za Kočnera môže Radičovej vláda. Toto je Erik Kaliňák, 28-ročný nový podpredseda Smeru Fico je vraj náš najlepší politik a za Kočnera môže Radičovej vláda. Toto je Erik Kaliňák, 28-ročný nový podpredseda Smeru 21. júla 2020, 14:25
Domov
Zdieľať
Diskusia