Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2020, 17:06
Čas čítania 8:47
Viktor Kniš

Ak sa N. Bödör vo väzbe zlomí, Fico môže mať veľký problém, pozná jeho najslabšie miesto. Tieto prepojenia to naznačujú

Ak sa N. Bödör vo väzbe zlomí, Fico môže mať veľký problém, pozná jeho najslabšie miesto. Tieto prepojenia to naznačujú
Zdroj: TASR – Jakub Kotian
NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Strana expremiéra Roberta Fica sa hneď v niekoľkých kauzách spája s podozrivým úspechom Bödörovcov. Čo všetko spája šéfa Smeru s Norbertom Bödörom?

„Všetci členovia vlády, keď som bol predsedom vlády, aj vtedy aj teraz ma nazývajú šéf, šéfino, šéfinko. Môžete si teda vybrať, ktoré z týchto slov sa vám najviac páči,“ reagoval v septembri 2019 Robert Fico na možné obvinenia z toho, že keď sa Kočner s Norbertom Bödörom bavia o vybavovaní vecí u šéfa, myslia práve bývalého premiéra a predsedu strany Smer. 

Novinárom sa podarilo do dnešného dňa zdokumenovať len malú časť možného veľmi blízkeho prepojenia šéfa Smeru a Norberta Bödöra, aj napriek tomu sú zistenia závažného charakteru. Robert Fico sa pokúsil vysvetliť len svoju opakovanú návštevu večierkov Bonulu, ani to však nespravil dostatočne presvedčivo.

Odporúčané
Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? 6. júla 2020, 17:55

Personálne prepojenia, kauzy ani súdom uznané a zákonnou cestou získané nepriame dôkazy nikdy nekomentoval. Aj keď Threema, ktorá ho kompromituje, už ako jeden z dôkazov poslala Mariana Kočnera neprávoplatne do väzenia na 19 rokov. 

Nezávisle od zistení novinárov potvrdila vzťah oligarchu z Nitry a trojnásobného premiéra Kočnerova Threema. V článku postupne zverejníme niekoľko úryvkov. Niektoré z nich už v minulosti zverejnil Denník N. Refresher má komunikáciu od roku 2019 k dispozícii, operuje s ňou však len v súlade s inými médiami, ktoré pracujú s informáciami z vyšetrovania, aby nenarušili jeho priebeh. 

Prvá „spoločná“ diaľnica...

Bödörovcom sa začalo dariť už počas prvej vlády Roberta Fica, skutočný rozmach však dosiahli až počas jednofarebnej vlády Smeru medzi rokmi 2012 a 2016. Práve v roku 2012, keď Smer získal vo voľbách vyše 40 %, zabezpečovala ochranu ich volebnej centrály bezpečnostná firma Bödörovcov – Bonul. 

Do roku 2016 jej narástli tržby viac ako dvojnásobne, z 25 na viac ako 60 miliónov eur. Bonul stal sa bezpečnostnou firmou, ktorá v tom čase dostáva najviac štátnych zákaziek.


Viaceré zákazky však firma získala za pochybných okolností. Napríklad v rôznych štátnych nemocniciach, Slovenskej pošte, bratislavskom dopravnom podniku, ministerstve hospodárstva. Za vlády Smeru nastavili podmienky verejných súťaží často tak, aby im dokázali vyhovieť len firmy blízke oligarchom z Nitry, prípadne v iných súťažiach boli „zhodou okolností“ jediným uchádzačom.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 86776 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké personálne prepojenia sú medzi Ficom a N. Bödörom
  • Pri akej príležitosti povedal Fico o N. Bödörovi: „Keď ho stretnem, čo ho mám opľuť?"
  • Pri akých diskusiách medzi Kočnerom a Bödörom hovorili o Ficovi ako o šéfovi
  • Aké biznisové prepojenia sú medzi Smerom a firmami Bödörovcov
  • Ktorí svedkovia o prepojeniach hovoria
  • Prečo si šéf investigatívneho tímu Aktuality myslí, že Robert Fico nespáva pokojne
  • Prečo by sa mohol Robert Fico báť, že mu raz zaklope NAKA
Domov
Zdieľať
Diskusia