Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2020, 15:49
Čas čítania 0:44
Daniel Mikolášik

Za oslavy Halloweenu pokuta či väzenie. Poľský parlament rieši kontroverzný návrh zákona, ktorý má trestať oslavujúcich

NEWS HALLOWEEN POĽSKO
Uložiť Uložené

Zavedenie tohto zákona by vraj zastavilo degeneráciu mladých ľudí a odklon od katolíckej viery.

Poľský parlament bude rokovať o návrhu, ktorý by trestal ľudí, čo oslavujú Halloween. Vláda strana Právo a Spravodlivosť ho považuje za veľmi nebezpečný rituál.

Ak by návrh prešiel, znamenalo by to, že každému Poliakovi, ktorý by sa akýmkoľvek spôsobom zúčastnil na oslavách tohto „Američanmi pretláčaného sviatku“, by hrozila pokuta či dokonca väzenie.

Odporúčané
Ultrakonzervatívny národniar Duda vyhral prezidentské voľby v Poľsku. „Ideológiu" LGBT označil za väčšie zlo než komunizmus. Ultrakonzervatívny národniar Duda vyhral prezidentské voľby v Poľsku. „Ideológiu" LGBT označil za väčšie zlo než komunizmus. 13. júla 2020, 10:27

Ako informuje poľský portál Polsat News, návrh zákona o podpore národných tradícií Poľskej republiky tento sviatok zakazuje. Kto by ho oslavoval, hrozí mu väznie na minimálne 15 dní či pokuta vo výške približne 112 €.

Domov
Zdieľať
Diskusia