Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2020, 10:24
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Matovič predstavuje veľký sociálny balíček za 500 miliónov: Budú MHD aj autobusy zadarmo aj trinásty dôchodok

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Koaliční partneri dnes predstavili sociálne opatrenia na podporu rodín, študentov a ďalších skupín aj v súvislosti s koronakrízou.

Igor Matovič aj koaliční partneri dnes na tlačovej konferencii predstavili balík sociálnych opatrení, ktorými chcú podporiť rodiny, študentov a ďalšie skupiny obyvateľov Slovenska.

Premiér na tlačovej konferencii predstavil 5 opatrení, ktoré budú stáť približne 500 miliónov eur. Líder hnutia OĽaNO odkazoval aj na svoj predvolebnú anketu s tým, že niektoré z opatrení pochádzajú práve z jeho programu. Dodáva, že vláda plní sľub o tom, že nebude sociálne opatrenia rušiť, ale pridávať. 

Igor Matovič avizoval, že opatrenia z tohto balíčka budú platiť od januára 2021.

Vláda zároveň ešte v tomto roku vyplatí trináste dôchodky, ale nebudú v rovnakej výške, ako sľuboval Smer pred voľbami vo februári 2020. Ľudia s dôchodkom 214 eur dostanú trinásty dôchodok 300 eur, ak majú penziu 400 eur, dostanú 233 eur, pri penzii 500 eur dostanú 197 eur. 

Richard Sulík hovorí, že obedy zadarmo sa zrušia a namiesto toho sa zdvojnásobí daňový bonus pre deti do 15 rokov z dnešnej výšky.

Sociálny balíček za 500 miliónov eur bude zahŕňať:

  • tehotenská dávka/štipendium od 4. mesiaca tehotenstva
  • bezplatná doprava v autobusoch, MHD a vlakoch pre deti, žiakov, študentov, dôchodcov a vozíčkarov
Domov
Zdieľať
Diskusia