Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2020, 21:33
Čas čítania 1:36
Tímea Krauszová

Takto vyzerá ženský mozog pri orgazme: Rozkoš zablokovala bolesť u žien s poškodenou miechou, ktoré prvýkrát od nehody vyvrcholili

ZAUJÍMAVOSTI ORGAZMUS
Uložiť Uložené

Niektoré ženy sa pri tom rozplakali, mysleli si, že nikdy v živote už sex mať nebudú a nebudú pri stimulácii nič cítiť. Opak bol pravdou.

Biológ a expert na psychobiológiu Barry Komisaruk už vo svojej štúdii z roku 2005 úspešne zaznamenal ženský orgazmus pomocou magnetickej rezonancie (MR). Viedlo ho k tomu náhodné zistenie, že pri vaginálnej stimulácii potkanov, hlodavce nepociťovali cez orgazmus bolesť. Akoby ju stimulácia úplne zablokovala a mozog bolesť nevnímal.

Vďaka jeho výskumu sa konečne dozvedáme viac o tom, ako funguje ženský orgazmus, čo sa v skutočnosti v mozgu počas neho deje a ako môžu lekári pomôcť ľuďom, ktorí majú problém dosiahnuť ho. Zaujímavým však nie je len výsledok, ale aj spôsob, akým k záverom došiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia