Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2020, 10:39
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

100-miliardová slovenská firma z poltárskeho lesa upravila daňové priznanie. Zrazu nemá žiadny majetok ani tržby

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Neznáma firma Baracuda Amiz Club z obce Hrnčiarska Ves podala opravné daňové priznanie a zmenila názov. Zrazu je na nule a volá sa KOVÁČ – výroba kačičiek.

Firma Baracuda Amiz Club sídliaca v poltárskom lese mala ešte donedávna podľa Finstatu účtovný majetok v hodnote 96 miliárd eur, HDP celého Slovenska je 106 miliárd eur.

Aktuality teraz informujú o zmenách v spoločnosti, ktorej konečným užívateľom výhod je 90-ročná dôchodkyňa Božena Slezáková. Okrem nej je známym bývalým konateľom firmy Miroslav Slezák – obaja sú známi z daňovej kauzy v minulých rokoch a stále sú nezastihnuteľní. 

Firmu pred niekoľkými týždňami premenovali na „KOVÁČ – výroba kačičiek“ a niekto podal aj opravné daňové priznanie, pričom vo všetkých kolónkach uviedol samé nuly. Aktíva, pasíva, aj tržby sa zo skoro 100 miliárd stali nulami.

Naviac, žena, ktorá je uvedená v daňovom priznaní ako zodpovedná za zostavenie účtovnej závierky, tvrdí, že nikdy žiadne daňové priznanie nerobila a o firme počula až teraz, keď ju oslovili médiá, píšu Aktuality.

Odporúčané
V poltárskom lese sídli firma s majetkom 100 miliárd €, konečným užívateľom výhod je 90-ročná dôchodkyňa Božena V poltárskom lese sídli firma s majetkom 100 miliárd €, konečným užívateľom výhod je 90-ročná dôchodkyňa Božena 22. mája 2020, 16:24

Finančná správa sa stále odmieta k firme priamo vyjadriť, tvrdí, že ide o daňové tajomstvo.

„Priebežne sledujeme plnenie povinností jednotlivých daňových subjektov. Pri kontrolách vychádzame nielen z dát v našich systémoch, ale zároveň reagujeme aj na podnety z externého prostredia. Vzhľadom na daňové tajomstvo sa nemôžeme podrobnejšie vyjadrovať ku konkrétnym daňovým subjektom, keďže ide o informácie získané pri správe daní,“ povedala hovorkyňa FS Ivana Skokanová Aktualitám.

Denník E v minulosti odhalil, že spoločnosť Baracuda má materskú spoločnosť na seychelskej adrese, sídlo zdieľa s firmami figurujúcimi v zahraničných kauzách týkajúcich sa Rusov.

Domov
Zdieľať
Diskusia