Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2020, 21:03
Čas čítania 1:00
Tina Hamarova

„Najskôr som sa usmial, potom mi bolo smutno, potom som si pomyslel niečo o karme,“ vyhlásil Matovič ku Gröhlingovej diplomovke

POLITIKA BRANISLAV GRÖHLING IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér vyhlásil, že si odpustí pár štipľavých poznámok a potom si ich neodpustil.

Novinári sa počas tlačovky ku koronavírusu pýtali premiéra Igora Matoviča aj na záverečnú prácu ministra školstva Branislava Gröhlinga.  Denník N totiž zistil, že pravdepodobne ani jeho diplomová práca by neobstála na opätovnej kontrole a že ide v princípe o kombináciu kompilátu a plagiátu. 

Odporúčané
Diplomovka ministra školstva Gröhlinga je vraj kombináciou kompilátu a plagiátu Diplomovka ministra školstva Gröhlinga je vraj kombináciou kompilátu a plagiátu 13. júla 2020, 16:11

Reakcia premiéra, ktorý posledné týždne zubami-nechtami obraňoval Borisa Kollára a naopak útočil na koaličných partnerov zo SaS a Za ľudí, bola od začiatku veľmi dvojzmyselná.

Najskôr si nechal dobrých 8 sekúnd s potmehútskym úsmevom na rozmyslenie a vyhlásil: „Neviem no… po tom, čo sme zažili predošlé týždne, by sa možno odo mňa pýtala nejaká štipľavá poznámka,“ povedal Matovič a dodal, že poučený kauzou Borisa Kollára si radšej dovolí pomlčať. 

„Pán minister školstva dostal aj s pani ministerkou spravodlivosti domácu úlohu, aby vypracovali zákon, na základe ktorého odporúčia ,ako budeme posudzovať prípadné plagiáty. Je na pánovi ministrovi školstva, aby sa rozhodol, či pôjdeme aj do minulosti alebo len do budúcnosti a možno nakoniec napíše zákon, na základe ktorého stratí svoj titul. Ja si počkám na ten výsledok.”


Premiér sa začne ku Gröhlingovej diplomovke vyjadrovať cca v 30:15

Keď sa novinári vrátili k téme koronavírusu, zjavne sa mu uľavilo: „Jéj, ako rýchlo ste ma zbavili tejto témy, som celkom rád,” a schuti sa zasmial. Novinári sa však k téme spornej diplomovky opäť vrátili a premiér si už štipľavú poznámku nedpustil.

„Najskôr som sa usmial, potom mi bolo smutno, potom som si pomyslel niečo o karme a potom som to sám so sebou radšej uzavrel. Ale myslím, že naozaj bude fér, keď si najskôr všetko prečítam,“ dodal Igor Matovič na margo Gröhlingovej diplomovky.

Odporúčané
Boris Kollár v tom nie je sám. Toto je 7 politikov, ktorí mali problém vysvetliť pôvod svojich záverečných prác Boris Kollár v tom nie je sám. Toto je 7 politikov, ktorí mali problém vysvetliť pôvod svojich záverečných prác 24. júna 2020, 16:32
Domov
Zdieľať
Diskusia