Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2020, 22:24
Čas čítania 0:45
Tina Hamarova

Disneyland na Floride opäť otvorili. V rovnaký deň pribudol v americkom štáte rekordný počet nakazených

NEWS USA
Uložiť Uložené

USA otvára obrovské zábavné parky pre tisícky ľudí v časoch, keď krajina zaznamenáva rekordne vysoké prírastky nových prípadov.

Aj napriek tomu, že Spojené štáty majú najväčšie prírastky nakazených od vypuknutia pandémie, eknomika sa postupne opäť rozbieha a niektoré štáty sa dokonca rozhodli otvoriť miesta, kde sa denne stretnú tisíce ľudí.

Jedným z príkladov je zábavný park Disneyland na východnom pobreží. Rozhodli sa ho otvoriť v sobotu - presne v ten istý deň, keď Florida zaznamenala najvyšší prírastok od začiatku pandémie, až 15 300 ľudí nakazených koronavírusom. Pozor, to nie sú štatistiky za celé USA, len za jeden štát!

Disneyland na Floride opäť otvorili. V rovnaký deň v štáte pribudlo zatiaľ najviac nakazených
Zdroj: worldometers.com

Ľudia na sociálnych sieťach majú zmiešané pocity. Niektorí sa tešia, že sa ekonomika postupne rozbieha, iní sú zdesení, ako môže niekto pustiť tak veľa ľudí naraz na jedno miesto.

Napríklad Disneyland v Hong Kongu v stredu opäť zatvorí svoje brány, po tom, čo mali podľa CNN prírastok 52 nakazených za deň (a o trochu nižšie počty pár dní predtým).

Šéf Disney parkov Josh D'Amaro vyhlásil na margo otvárania lokality na Floride, že robia všetko preto, aby boli hostia v bezpečí.

„Toto je nový normál,“ vyhlásil D'Amaro pre CNN„Svet je iné miesto, ale cítim, že sme na to pripravení," dodal.

Odporúčané
V USA za deň pribudlo vyše 50 000 nakazených koronavírusom. Na celom svete sa už dokopy nakazilo 11 miliónov ľudí V USA za deň pribudlo vyše 50 000 nakazených koronavírusom. Na celom svete sa už dokopy nakazilo 11 miliónov ľudí 4. júla 2020, 11:38
Domov
Zdieľať
Diskusia