Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2020, 14:45
Čas čítania 3:54
Daniel Mikolášik

Frešove červené Nike či Kotlebove XXL sako. Aké sú najväčšie módne faux pas slovenských politikov?

Frešove červené Nike či Kotlebove XXL sako. Aké sú najväčšie módne faux pas slovenských politikov?
Zdroj: TASR/Martin Baumann, Profimedia.sk, Instagram/@kokotsko
MÓDA
Uložiť Uložené

Boris Kollár v outfite ako Tekashi 6ix9ine, Slota inšpirovaný Danom Nekonečným či Matovič v žabkách v parlamente. Aj takýchto módnych prešľapov sa dopustili slovenskí politici za posledné dekády.

V slovenskej politike sme toho za posledné dekády zažili viac než dosť. Okrem mnohých káuz či zmien sa nám politici radi prezentujú všelijakými módnymi výstrelkami. Keďže ide o osoby verejne činné, denne ich sledujem množstvo objektívov fotoaparátov a kamier.

Odporúčané
Najhoršie módne trendy uplynulého desaťročia. Tepláky v ponožkách, véčkový výstrih a oplechované šiltovky Najhoršie módne trendy uplynulého desaťročia. Tepláky v ponožkách, véčkový výstrih a oplechované šiltovky 15. januára 2020, 9:06

Vďaka tomu máme možnosť sledovať ich takmer každodenné outfity, ktoré však nie vždy sú v súlade s protokolom, a preto v pléne NR SR občas vidíme rôzne módne faux pas. Niektoré sú príliš kreatívne, ale aj bizarné, na ktoré by sme najradšej zabudli.

Za zmienku stojí napríklad klaunovské sako Borisa Kollára od Dsquared2, červené Nike Pavla Freša v kombinácii s oblekom, minišaty s kravatou do ktorých sa obliekla poslankyňa Jana Cigániková. Predstavujeme ti tie najväčšie módne prešľapy, ktorých sa dopustili slovenskí politici.

Odporúčané
Vedia sa domáci raperi obliekať? Stylistka ohodnotila outfity Rytmusa, Ega, Dalyba a ďalších Vedia sa domáci raperi obliekať? Stylistka ohodnotila outfity Rytmusa, Ega, Dalyba a ďalších 2. júla 2020, 15:45
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako Pavol Frešo odôvodnil svoje krikľavo-červené Nike, ktoré nosil k obleku
  • Ako vyzerá luxusný outfit Borisa Kollára, ktorý by sme čakali skôr na Tekashim 6ix9ine
  • Prečo sa outfit Igora Matoviča z roku 2012 hodí skôr na pláž, ako do pléna NR SR
  • Prečo boli minišaty s kravatou Jany Cigánikovej odvážne
  • Aký oblek Jána Slotu vyzerá ako z dielne Dana Nekonečného
  • Vďaka akému neúctivému outfitu sa Monika Beňová objavila aj v zahraničných médiách

Pavol Frešo

Niekdajší predseda dnes už politicky neaktívnej strany SDKÚ sa ešte v roku 2016 počas volieb do NR SR rozhodol v politickej diskusii vo verejnoprávnej televízii pretaviť športovú eleganciu do praxe. Nie však najšťastnejším spôsobom. K obleku si totiž obul krikľavé červené tenisky Nike, ktoré sa odvtedy stali preňho legendárnymi.

V podobnom outfite sa neskôr ukázal aj v ďalších televíznych debatách, pri hlasovacej schránke vo volebnej miestnosti či počas volebnej noci, kedy k nim zladil rovnako krikľavú zelenú bundu od športovej značky Mammut. „Mal som úraz chrbta a v iných topánkach by som nevydržal tak dlho stáť,“ vysvetlil neskôr pre médiá. 

Niektorí teoretizovali, že červené „najky“ bývalého župana Bratislavského kraja mali byť krajnou možnosťou, ako zaujať voličov na poslednú chvíľu. Po neúspešných voľbách sa dokonca na jednom z jeho bilboardov na Myjave ocitol zavesený iný model červených Nike tenisiek ako symbol toho, že by už mal svoju politickú kariéru zavesiť na klinec.

Frešove červené Nike či Kotlebove XXL sako. Toto sú najväčšie módne prešľapy slovenských politikov
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Boris Kollár

Jedným z najbizarnejších outfitov, v ktorých sa aktuálny predseda NR SR ukázal na verejnosti, bol kontroverzný najmä svojou pestrofarebnosťou. Ide pritom o pomerne drahý a luxusný oblek, ktorý by sme však čakali skôr na raperovi Tekashim 6ix9ine, ako na politikovi. 

V tom čase bol Boris Kollár ešte známym podnikateľom a multioteckom. Do NR SR ako líder hnutia Sme Rodina sa dostal až o rok neskôr. V tomto médiami označenom „šašovskom“ outfite sa ukázal na Bratislavských módnych dňoch v roku 2015.

Hoci je Boris Kollár známy svojou záľubou v renomovaných módnych dizajnéroch, nie vždy sa spojenie luxusných značiek musí rovnať aj dobre vyzerajúcemu výsledku. Ten jeho pozostával z extravagantného maskáčového žlto-modro-zeleno-ružového saka od módneho domu Dsquared2, ku ktorému si zladil aj motýlika. Doplnil ho opaskom Hermès a veľmi špecifickými okuliarmi.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 86569 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vyzeral Igor Matovič so žabkami v parlamente
  • V čom je problém s XXL sakami Mariana Kotlebu
  • Prečo by Jana Cigániková svojím outfitom neobstála ani na maškarnom plese
  • Aký legendárny krikľavý oblek predviedol Ján Slota v NR SR počas voľby generálneho prokurátora v roku 2011
  • Akú bizarnosť si obliekla Monika Beňová v Európskom parlamente počas minúty ticha pre pápeža Jána Pavla II.
Domov
Zdieľať
Diskusia