Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2020, 18:27
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

Niektorí fanúšikovia Slovana oslavovali titul po svojom: Pobili sa medzi sebou a protestovali proti hráčom

ŠPORT BITKA FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dôvodom protestovania ultras proti hráčom mal byť fakt, že sa po zápase s Ružomberkom nepoďakovali fanúšikom. Hráči tak zrejme reagovali na transparent „White Lives Matter”.

Po včerajšom zápase Slovana Bratislava a Spartaka Trnava mali belasí aj napriek remíze poriadny dôvod na radosť. Domáci totiž za bezgólového stavu uzavreli sezónu a na Tehelnom poli si prevzali majstrovskú trofej ligy.

Slovan skončil v konečnej tabuľke na prvom mieste so sedemnásťbodovým náskokom pred druhou Žilinou. Ako však informuje denník SME, niektorí slovanisti oslavovali titul po svojom. Niektorí fanúšikovia združujúci sa v sektore C sa totiž ešte počas zápasu medzi sebou bili. Podľa všetkého sa mali dostať do konfliktu mladí a starí fanúšikovia.

Odporúčané
KOMENTÁR: Prečo je heslo White Lives Matter rasistické? KOMENTÁR: Prečo je heslo White Lives Matter rasistické? 6. júla 2020, 12:00

Časť fanúšikov Slovana hovoriaca si ultras dokonca na znak demonštrácie opustila štadión ešte skôr, ako si hráči stihli prevziať pohár. Dôvodom protestovania proti hráčom mal byť fakt, že po stredajšom pohárovom finále medzi Slovanom a Ružomberkom sa hráči po skončení vyhratého zápasu neprišli poďakovať fanúšikom.

To malo podľa všetkého pobúriť istú časť ultras. Je totiž pravidlom, že keď hrajú belasí doma, prídu sa po zápase poďakovať pred sektor C (miesto na tribúne, kde fandia domáci ultras). Dôvodom nepoďakovania mal byť zrejme rasistický transparent „White Lives Matter”, ktorý v sektore vyvesili minulý týždeň.

 

Niektorí fanúšikovia Slovana oslavovali titul po svojom: Pobili sa medzi sebou a protestovali proti hráčom
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia