Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. júla 2020, 13:31
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Polícia zverejnila video zo zásahu v Bratislave. „Daj mu do hlavy, Dušan,“ vyzýva zrejme jeden kukláč druhého

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Na sociálnej sieti sa objavilo aj video, ktoré zachytáva časť zásahu kukláčov v centre Bratislavy, keď proti nim stál muž ozbrojený nožom.

Údajne neprimeraný zásah slovenských kukláčov na Prepoštskej ulici v centre Bratislavy sme zatiaľ mali možnosť vidieť len zo záberov z neďalekého obytného domu, policajti v deň udalosti zverejnili len fotky zo svojich osobných kamier. 

Teraz sa na verejnosť dostala aj časť videa, ktorá síce nezachytáva, čo sa dialo, keď útočník s nožom skončil na zemi, ukazuje však aj iné skutočnosti. 

V čase od 1:19 dáva zrejme potichu jeden kukláč druhému inštrukciu, aby ozbrojeného 43-ročného muža zasiahol gumeným projektilom do hlavy. „Daj mu do hlavy, Dušan,“ hovorí podľa všetkého kukláč. Ten mu (s odstupom času situačne a vtipne) opäť menej zrozumiteľne odpovedá „Ja nie som Dušan, ty k**ot.“ Muža sa, našťastie, podarilo spacifikovať aj bez nutnosti strieľať do oblasti hlavy. 

Odporúčané
Naprv kričal „Allahu akbar“ a provokoval kukláčov, potom nariekal od bolesti. Pozri si celý zásah proti ozbrojenému mužovi Naprv kričal „Allahu akbar“ a provokoval kukláčov, potom nariekal od bolesti. Pozri si celý zásah proti ozbrojenému mužovi 8. júla 2020, 19:42

Utočník s nožom už bol hospitalizovaný na psychiatrii, zatiaľ voči nemu nebolo vznesené obvinenie, píše polícia na Facebooku: „V stredu 8. júla došlo na Prepoštskej ulici k incidentu, pri ktorom zadržali policajti 43-ročného muža. Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa spáchaného závažnejším spôsobom konania,“ uvádzajú policajti.

Polícia na sociálnej sieti vysvetľovala, že zásah kukláčov týmto spôsobom bol adekvátny, pretože existovalo podozrenie, že muž môže mať pri sebe výbušninu. „Je potrebné si však uvedomiť, že ten muž mal batoh a policajti museli pracovať s tou verziou, že v ňom môže mať výbušninu. Okrem toho kričal "Alah agbar". Preto bolo nasadených toľko policajtov a použité donucovacie prostriedky," napísala polícia na Facebooku

K situácii sa ešte v stredu vyjadril aj odchádzajúci policajný prezident Milan Lučanský a viceprezidentka gen. Jana Maškarová. Tí sa zhodli na tom, že z medializovaného videa sa nedá presne vyhodnotiť, či bol alebo nebol zákrok policajtov adekvátny. „Momentálne ich nadriadený vyhodnocuje zákrok z odevných kamier, ktoré mali policajti na uniformách. Zákrokom sa bude zaoberať Odbor kontroly Prezídia PZ,“ napísala Maškarová.

Domov
Zdieľať
Diskusia