Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2020, 9:43
Čas čítania 4:06
Dominik Vetrák

„Co jééé" či „Padej děvko...běž!". Scary Movie má 20 rokov a my spomíname na legendárne hlášky a scény

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ikonická komédia oslavuje 20 rokov. Čo o nej možno nevieš?

Scary Movie dorazilo do kín presne pred 20 rokmi. Na legendárnu paródiu, po ktorej nasledovalo množstvo pokračovaní a ešte viac komédií, ktoré si z nej brali inšpiráciu, budeme spomínať ešte dlho. Kritici film podľa očakávaní zvozili pod čiernu zem, no v dobe vydania zaznamenala paródia rekordné tržby a zamilovali si ju diváci po celom svete.

My môžeme byť radi, že dostala taký skvelý český dabing, ktorý si do dnešného dňa pustíme radšej než originálnu verziu. Na jej 20. výročie si pripomenieme najlepšie scénky, vďaka ktorým sme plakali od smiechu a pozrieme sa aj na pár zaujímavostí, ktoré si o filme možno ani len netušil. 

Z jednotky napríklad vystrihli odkaz na horor Halloween a v dvojke sa mal zase objaviť aj Marlon Brando. Dozvieš sa aj, ktorá herečka bola taká začiatočníka, že po zaznení „Akcia!“ vôbec nevedela, čo má robiť. Najprv si však poďme zaspomínať na milované scény.

Odporúčané
Recenzia: Iron Man VR je jedným z najlepších herných zážitkov vo virtuálnej realite. Hra od PlayStation ti vyrazí dych Recenzia: Iron Man VR je jedným z najlepších herných zážitkov vo virtuálnej realite. Hra od PlayStation ti vyrazí dych 8. júla 2020, 12:32

Jednou z najlepších sekvencií je nepochybne návšteva vraha v Cindyinom dome. Dočkali sme sa hry na schovávačku, akčnej scény, parodovania Matrixu a mnohých ďalších legendárnych kúskov. Drvivá väčšina vtipných scén s vrahom je založená na úžasnej práci s telom.

Herec sa v kostýme naozaj snažil zachytiť emócie zmäteného, častokrát ožratého či zhúleného vraha, pomocou gestikulácie. Aj napriek tomu, že nemohol pracovať s mimikou tváre, sme na jeho maske dokázali rozpoznať výrazy nechápavosti, znechutenia či pobavenia. 

Vidieť túto scénu sa oplatí už len kvôli parodovaniu Matrixu a zaseknutému chrbtu. V akomkoľvek inom filme by to asi nefungovalo. V podaní tohto vraha však scénka skutočne vyšla.  

Absolútna klasika. Legendárna scéna z jednotky, ktorú citujeme dodnes. Úplne chápeme, ak sa takto s kamošmi zdravíš doteraz. My to tak v partii robíme a domino efekt je nezastaviteľný a nesmierne zábavný.

„Cojééé" tu s nami bude už navždy. Dôkaz nájdeš aj na tomto videu, ktoré zobrazuje učiteľa na strednej škole. Ten sa takto víta so svojimi žiakmi do dnešného dňa. Aj v tomto prípade nám česká verzia znie lepšie.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 86413 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré scény z filmu ešte milujeme a zaručene ťa rozosmejú.
  • Koľko miliónov mal Marlon Brando získať za svoje pár minútové cameo v dvojke a prečo v nej nakoniec nebol.
  • Koľko verzií scenára bratia Wayansovci napísali, než sa film začal natáčať.
  • Prečo muselo štúdio kvôli natočeniu jedného filmu kupovať dva scenáre od odlišných ľudí. 
Domov
Zdieľať
Diskusia