Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2020, 10:50
Čas čítania 7:43
Adam Novosad

Top 10 slovenských pláží, kde môžeš prežiť úžasnú letnú dovolenku

ZAUJÍMAVOSTI DOVOLENKA KAM NA DOVOLENKU PLÁŽE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Veľké množstvo Slovákov tento rok vymení zahraničné pláže za tie domáce.

V prvej fáze boja proti pandémii koronavírusu sme síce uspeli, ale po otvorení hraníc a uvoľnení rozsiahlych opatrení nám počet prípadov začal pomaly pribúdať. Našťastie ide väčšinou len o lokálne ohniská, vírus sa zatiaľ nešíri komunitne medzi ľuďmi. 

Odporúčané
TOP 5 slovenských hradov, ktoré môžeš navštíviť aj počas koronakrízy. Každý skrýva temné tajomstvo TOP 5 slovenských hradov, ktoré môžeš navštíviť aj počas koronakrízy. Každý skrýva temné tajomstvo 16. mája 2020, 11:39

Aj napriek tomu však slovenská vláda odporúča, aby si zbytočne necestoval do zahraničia a svoju letnú dovolenku radšej trávil u nás doma. My sme sa preto pozreli na možnosti, kde by si môžeme poležať na plážach bez toho, aby sme vystrčili nos poza naše hranice. 

Atmosféru Jadranského mora v Chorvátsku síce nedosiahneš na žiadnej z nich, ale na mnohých z týchto pláží nájdeš aj pohodlný piesok a vodu s príjemnou teplotou, ktorá sa moru pokojne vyrovná. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Ktoré slovenské pláže najviac pripomínajú chorvátske prostredie
  • V ktorej vodnej nádrži je najteplejšia voda
  • Kde sa budeš cítiť ako v luxusnom plážovom rezorte
  • Kam sa treba vybrať nielen za vylihovaním, ale aj za aktívnou rekreáciou
  • Ktoré jazero akoby svojmu chorvátskemu náprotivku z oka vypadlo

Tíšava, Veľká Domaša 

Hľadanie zážitkov ako na pláži pri mori nie je na Slovensku jednoduché. Jednou z najlepších možností preto zostáva vodná nádrž Veľká Domaša, ktorá si v posledných rokoch získava čoraz väčšiu pozornosť najmä u mladých ľudí.

Odporúčané
Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ 24. apríla 2024, 9:30

Najpopulárnejšou plážou sa stala časť Tíšava, kde je vybudovaný aj autokemping. Ak nehľadáš pláže na samote, kde môžeš byť od ostatných ľudí vzdialený niekoľko desiatok metrov a preferuješ plážové bary či športové vyžitie ako volejbal, potom si na Tíšave prídeš na svoje.

Domov
Zdieľať
Diskusia