Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2020, 11:00
Čas čítania 8:36
Daniel Mikolášik

Známe ženy mali problém s tým, ako vyzerám. Cítili sa pri mne nesebavedomo, tvrdí Slovenka, ktorá prerazila v Hollywoode

Známe ženy mali problém s tým, ako vyzerám. Cítili sa pri mne nesebavedomo, tvrdí Slovenka, ktorá prerazila v Hollywoode
REFRESHER HOLLYWOOD
Uložiť Uložené

Bulvárna novinárka napísala, že som spala s Kanye Westom. Neskôr ma zato pozvala na kávu, aby sa mi ospravedlnila, tvrdí v rozhovore úspešná modelka, herečka, biznismenka a rodáčka z Ružomberka.

Katarína Van Derham je úspešná Slovenka, ktorej sa už v mladom veku podarilo uspieť v americkom šoubiznise a dostať sa až do Hollywoodu. Rodáčka z Ľubochne v okrese Ružomberok vo svojich 22 rokoch odcestovala do USA, kde začínala ako upratovačka. Aktuálne si za veľkou mlákou žije svoj americký sen.

Odporúčané
Zuza Plačková je bublina vytvorená okolo môjho mena, mesačne zarobím na Instagrame aj 20 000 eur (Rozhovor) Zuza Plačková je bublina vytvorená okolo môjho mena, mesačne zarobím na Instagrame aj 20 000 eur (Rozhovor) 27. novembra 2019, 11:51

„Tým, že som bola iná, vynikla som. Hoci mi na Slovensku vraveli, že takých ako ja majú v Amerike milióny, nebola to pravda. K tomu sa pridala pracovitosť, pokora a zodpovednosť. Po pár kastingoch o mne americké médiá písali ako o objave roka,“ tvrdí v rozhovore úspešná modelka, herečka a biznismenka.

V rozhovore s Katarínou si prečítaš:
  • Ako to v skutočnosti bolo s údajnou nocou strávenou s Kanye Westom
  • Ktoré svetoznáme celebrity na ňu urobili najväčší dojem po tom, čo ich spoznala
  • Prečo si na Sylvestera Stalloneho a jeho manželku spomína negatívne
  • Kedy nastal zlom v jej kariére
  • Aké to je byť partnerkou svetoznámych hudobníkov
  • Čo jej na Slovensku najviac chýba
  • Akým svetovým hviezdam robila mejkap

Katarína z Hollywoodu: Bulvárna novinárka napísala, že som spala s Kanye Westom. Neskôr ma zato pozvala na kávu (Rozhovor)
Zdroj: Katarína Van Derham archív

V 90. rokoch sa len niekoľkým Slovákom podarilo dostať do USA. Ako napadlo 22-ročnej Kataríne, že skúsi šťastie a odcestuje za veľkú mláku?

Ja som o Amerike snívala už od malička. 90. roky boli pre Slovensko veľmi ťažké. Po prevrate som išla na strednú a boli sme jediná trieda, ktorá sa ešte stále musela učiť ruštinu, lebo škola nemala učiteľov na iné jazyky.

Po strednej priemyselnej som sa išla prekvalifikovať na marketing, ale uplatnenie v tomto odbore bolo vtedy ešte ťažké nájsť. Na Slovensku v tej dobe jednoducho nebolo ešte dosť príležitostí, a tým, že ja som bola vždy pokrokovejšia, musela som ísť za príležitosťami inam.

Približne rok si pracovala pre upratovaciu službu v Kalifornii. Čo si robila potom?

Dve sezóny som robila pre hokejovú ligu Pro Beach Hockey, ktorú vysielala športová stanica ESPN. V Orange County, ktoré je asi hodinu od Los Angeles, sa mi nepáčilo, tak som si začala hľadať prácu v Santa Monice.

Krátko na to som sa presťahovala do West LA a postupne som robila v rôznych reštauráciách. Neskôr prišiel modeling, herectvo či maskérstvo. Tiež som 3 roky robila grafiku, ktorú som študovala v Santa Monica College a potom som začala svoj vlastný biznis.

Odporúčané
Rosaldo: Nikdy mi nešlo o to, aby som bol celebrita. Stačilo mi, že môžem tráviť čas s Rytmusom (Rozhovor) Rosaldo: Nikdy mi nešlo o to, aby som bol celebrita. Stačilo mi, že môžem tráviť čas s Rytmusom (Rozhovor) 5. júla 2020, 11:55

Čo považuješ za ten zlom, kedy sa ti otvorili brány amerického šoubiznisu?

Zlom nastal práve v tej reštaurácii. Zákazníci sa ma často pýtali, či som modelka. Nechápala som, prečo si to myslia, keďže mám len 165 cm. Dokonca sa ma jeden zákazník raz opýtal, či mám doma zrkadlo. Nerozumela som, čo tým myslí. V podstate sa mi snažil povedať, že ženy ako ja v reštaurácii nerobia a že mám naviac. Začala som si uvedomovať, že v LA vyhľadávajú najmä komerčný typ modeliek, ktoré majú charizmu a pekný úsmev. O výšku tam veľmi nejde, keďže na TV obrazovke ju nevidno.


Čím to je, že sa ti podarilo presadiť v Amerike, pritom na Slovensku nie si až taká známa?

Pre Slovensko som bola dlhé roky, až do nedávna, dosť nezaujímavá. Aj keď som sa tam snažila zviditeľniť, väčšinou som dostala len negatívne reakcie. Pre Ameriku som bola exotická a predstavovala som pre nich „american dream“. Vážili si moju pracovitosť a pokoru.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Katarina Van Derham (@katarinavanderham),

Niektoré Američanky sa o to pokúšajú celý život a márne. Ako sa mladej Slovenke podarilo po príchode do USA dostať rovno do Hollywoodu?

Tým, že som bola iná, som vynikla. Hoci mi na Slovensku vraveli, že takých ako ja majú v Amerike milióny, nebola to pravda. K tomu sa pridala pracovitosť, pokora a zodpovednosť. To bola cesta k úspechu. Keď som začala stretávať prvých tzv. „casting directors“, moja kariéra okamžite odštartovala.

Časopis Femme Fatale ma ihneď vyhlásil za objav roka a v priebehu 3 mesiacoch som dostala dve obrovské reklamy, čo mi zaručilo členstvo v SAG (pozn. red.: Screen Actors Guild). V tej dobe bolo veľmi ťažké sa do tejto únie dostať, preto som sa stretla aj s veľkou závisťou.


Na aké dosiahnuté úspechy si najviac hrdá?

Vždy som bola hrdá na to, že som sa poctivou prácou dostala tam, kde som. Roky som pritom dostávala rôzne ponuky na „skratku k úspechu“.

Odporúčané
10 mileniek Borisa Kollára: Bývalá superstaristka, krupiérka v herni či poslankyňa NR SR 10 mileniek Borisa Kollára: Bývalá superstaristka, krupiérka v herni či poslankyňa NR SR 25. júna 2020, 11:16

To znamená cez posteľ?

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 86355 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako to v skutočnosti bolo s údajnou nocou strávenou s Kanye Westom
  • Aké pikošky prezradila o svojom bývalom frajerovi a exmanželovi Pamely Anderson
  • Aké to je byť partnerkou svetoznámych hudobníkov
  • Čo jej na Slovensku najviac chýba
  • Akým svetovým hviezdam robila mejkap
  • Prečo si na Sylvestera Stalloneho a jeho manželku spomína negatívne
  • Prečo nedávno kritizovala český bulvár
Domov
Zdieľať
Diskusia