Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2020, 14:40
Čas čítania 3:20
Tímea Krauszová

Vyskúšali sme si vyhliadkové koleso pri Dunaji: Koľko trvá jazda, ako dlho bude koleso na nábreží a oplatí sa vôbec vyskúšať ho?

Vyskúšali sme si vyhliadkové koleso pri Dunaji: Koľko trvá jazda, ako dlho bude koleso na nábreží a oplatí sa vôbec vyskúšať ho?
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová
REFRESHER BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Nová mestská atrakcia v Bratislave rozdelila ľudí na dva tábory: jedny ju chvália, ďalší kritizujú a tvrdia, že sa do centra vôbec nehodí.

Na nábreží Dunaja „vyrástla“ obrovská kovová konštrukcia. Nová letná atrakcia ponúka krátky, no pamätný zážitok s výhľadom na celé mesto. Hoci tzv. ruské koleso začali stavať už 1. júla, oficiálne ho pre návštevníkov otvorili v nedeľu 5. júla. „Ľudia chodia dosť v húfoch, za dva dni ich prišlo viac ako 600,“ povedala nám Adriana Zajíčková, ktorá pracuje pre prevádzkovateľa kolesa tour4you. 

Aj my sme si ho šli vyskúšať, pretože sme boli zvedaví, aký to bude zážitok a či výhľad naozaj stojí za to. Prevádzkovatelia nás potešili milou pozornosťou a vstupenky nám venovali zdarma. 

Odporúčané
Na pláži pri Dunaji si môžeš dať raňajky po celý deň: Tyršák ponúka biely piesok, čapované pivo, ale aj nadýchanú omeletu Na pláži pri Dunaji si môžeš dať raňajky po celý deň: Tyršák ponúka biely piesok, čapované pivo, ale aj nadýchanú omeletu 20. júna 2020, 16:56
V tomto článku si prečítaš:
  • Koľko stojí a ako dlho trvá jazda
  • Dokedy si môžeš vyhliadkové koleso vyskúšať
  • Aké výhľady sa ti naskytnú zhora
  • Či ti bude počas jazdy zle

 Príjemný personál a krásny výhľad na mesto

„Najčastejšie chodia rodinky,“ povedala nám Adriana Zajíčková. Nečudo, veď deti do 100 centimetrov majú vstup zadarmo. Do jednej kabínky sa zmestia štyria ľudia, majú nosnosť osemsto kíl, takže aj rodinka s malými deťmi si môže výhľad na Bratislavu vychutnať spoločne.

So zvieraťom či pod vplyvom alkoholu ťa však dnu nepustia. V gondolách nemôžeš ani jesť a v prípade, že máš menej ako 15 rokov, musíš prísť v sprievode dospelého.

Gondoly majú tmavé sklá, nie je v nich príliš horúco a zakaždým ich personál čistí. Rúška sú odporúčané, nie povinné, a na mieste je aj dezinfekčný gél na ruky. Na koronavírus teda organizátori nezabudli, snažia sa však aj toto pandemické obdobie spríjemniť dobrou náladou. Aj cez rúška sa na nás pracovníci usmievali.

Bratislava zhora: Vyskúšali sme si ruské koleso na brehu Dunaja. Koľko to stojí a aký je z neho výhľad?
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Koleso je v prevádzke každý deň od desiatej rána do ôsmej večer, pričom pri veľkom záujme si budeš môcť vychutnať jazdu až do desiatej. Kabínok je 21, takže povoziť sa môže 84 ľudí naraz. Jedna jazda trvá minimálne päť minút, zvyčajne sa koleso stihne otočiť dva či tri razy a za tento zážitok zaplatíš 6,50 €. Nemusíš sa nikam ponáhľať, vyskúšať si ho budeš môcť až do konca septembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia