Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2020, 11:49
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Ak Boris Kollár nezíska dôveru poslancov, Sme rodina odíde z koalície

POLITIKA BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Kollár vyslovenie dôvery navrhne sám na utorkovej schôdzi, ktorá bude o 13:00.

Pokiaľ predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) nezíska dôveru poslancov, hnutie Sme rodina definitívne odíde z vládnej koalície. Novinárom to povedal predseda poslaneckého klubu hnutia Peter Pčolinský s tým, že hnutie tento bod programu podporí. Tento krok by ešte neznamenal pád vlády, koalícia by bez Sme Rodina mala stále 78 poslancov, stratila by však ústavnú väčšinu.

Kollár vyslovenie dôvery navrhne sám na utorkovej schôdzi, ktorá sa bude konať od 13:00.

Odporúčané
Nie je žiadna hanba byť v politike a nemať žiadny titul, hovorí prorektor Univerzity Komenského Radomír Masaryk (Rozhovor) Nie je žiadna hanba byť v politike a nemať žiadny titul, hovorí prorektor Univerzity Komenského Radomír Masaryk (Rozhovor) 7. júla 2020, 10:42

Kauza diplomovka

 Diplomová práca Borisa Kollára preukazuje minimálne 24-percentnú zhodu s inými prácami na základe štátneho systému na kontrolu originiality. Tento systém však porovnáva len práce medzi sebou a neberie do úvahy ostatné dostupné zdroje z internetu. Podľa strany Spolu a novinárov by v takom prípade mohla byť zhoda aj viac ako polovičná. Boris Kollár v práce nezdrojoval viacero údajne skopírovaných strán z vedeckých prác svojho školiteľa. 

Titul magister získal na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici.


Pôvodne šéf hnutia Sme Rodina vyhlásil, že kým bude v politike, nebude používať titul magister, nebol však ochotný sa za kauzu ospravedlniť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia