Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2020, 16:51
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Matovič sa opäť pustil do SaS a Za ľudí, vraj hrajú divadlo

POLITIKA BORIS KOLLÁR IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Zároveň dodal, že svoje vyjadrenia o „stiahnutí chvosta“ koaličných partnerov nemieni pozmeňovať.

Premiér Igor Matovič k odvolávaniu predsedu parlamentu Borisa Kollára povedal, že predpokladá, že mu koaliční partneri Za ľudí a Sloboda a Solidarita nevyjadria dôveru.  

„Bol by som rád, aby koaliční partneri splnili to, čo sľúbili verejne aj v tajnom hlasovaní,“ povedal ironicky premiér s tým, že si zároveň stojí za slovami z televízie Na Telo, kde povedal, že „SaS aj Za ľudí stiahnu chvost a budú poslušne hlasovať proti odvolaniu Borisa Kollára.“

„Keď vedia, že Kollár odstúpi aj so svojou stranou z koalície, tak mi to príde ako divadlo,“ povedal Matovič na reakcie koaličných strán. Vládne strany tak zároveň dostáva do situácie, v ktorej zdôrazňuje, že odchod Borisa Kollára kvôli diplomovke môže znamenať, že by sa im oveľa náročnejšie plnilo programové vyhlásenie.

Podľa Matoviča, ak chcú dvaja koaliční partneri Kollárovo odstúpenie, mali by zaň hlasovať a nie sa pri hlasovaní zdržať alebo odísť z rokovacej sály. Ak budú konať proti tomu, ako sa doteraz vyjadrovali, podľa premiéra len hrajú divadlo. 

Matovič hovorí, že poslanci OĽaNO budú mať pri odvolávaní Borisa Kollára voľnú ruku. „Naši poslanci sú vždy slobodní,“ povedal.

Odporúčané
SaS aj Za ľudí stiahnu chvost a budú poslušne hlasovať proti odvolaniu Borisa Kollára z postu šéfa NR SR, vyhlásil Igor Matovič SaS aj Za ľudí stiahnu chvost a budú poslušne hlasovať proti odvolaniu Borisa Kollára z postu šéfa NR SR, vyhlásil Igor Matovič 5. júla 2020, 18:32

Boris Kollár pripustil, že ak ho odvolajú z funkcie, odíde z vlády. Koalícia by si aj napriek tomu zachovala väčšinu v parlamente, Igorovi Matovičovi sa to však aj tak nepáči. „Keď chceme, aby táto koalícia vydržala, Sme rodina musí byť jej súčasťou,“ povedal Matovič v nedeľnom Na Telo a dodal, že Sulík chcel vládnuť bez Sme rodina od začiatku.  „Predpokladám, že ani Za ľudí ani SaS nebudú mať odvahu položiť vlastnú vládu,“ dodal v rovnakej rétorike Matovič. 

Domov
Zdieľať
Diskusia