Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2020, 21:35
Čas čítania 0:59
Matej Krajčovič

Tesla začala predávať čevené šortky za 69,42 dolárov. Elon Musk si tým strieľa z neprajníkov

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Ide o odkaz ľuďom, ktorí neverili, že akcie automobilky vyletia do výšin.

Elon Musk opäť prekvapil. Portál Electrek píše, že v e-shope na oficiálnej stránke Tesly pribudli červené šortky s nápisom „S3XY“. Musk na ne upozornil priamo na svojom Twitteri so slovami, že ide o limitovanú edíciu. 

Na web následne prišlo toľko používateľov, že stránky pod náporom na krátko prestali fungovať

Samozrejme, existuje pomerne jasné vysvetlenie, prečo sa tento saténový kúsok odevu na stránkach objavil. 

Musk si s nimi v zásade strieľa z neoprajníkov, šortky (z angl. slova „shorts“) odkazujú na investorov, ktorí Tesle neverili. Akcie firmy totiž môžeš nakupovať, ale na niektorých investičných portáloch sa dá vsadiť aj na ich budúci pokles hodnoty. Tento termín sa nazýva short a je prakticky opakom nákupu, hoci akcie pred ich „shortovaním“ vlastniť nemusíš. 

Tesla začala predávať čevené šortky za 64,42 dolárov. Elon Musk si tým strieľa z neprajníkov
Zdroj: shop.tesla.com

Tesla ešte pred pár mesiacmi prerábala milióny dolárov mesačne, hoci hodnota akcií oscilovala na pomerne stabilnej úrovni.

Na prelome rokov sa podarilo spustiť továreň v Číne a zvýšiť tak počet mesačne vyrábaných áut. Odvtedy akcie automobilky raketovo rastú, Tesla dokonca nakrátko začala dosahovať zisk a môžeme len odhadovať, kde bude pre automobilku vrchol. 

Odporúčané
Syn Elona Muska sa vraj naozaj volá X AE A-XII. Bulvár získal kópiu rodného listu Syn Elona Muska sa vraj naozaj volá X AE A-XII. Bulvár získal kópiu rodného listu 16. júna 2020, 13:23

E-shop ukazuje, že šortky stoja 69,420 dolárov, čo je v skutočnosti 69,42 $. 420 však odkazuje na hodnotu, kedy chcel Musk Teslu opäť stiahnuť z akciového trhu tým, že by sám vykúpil všetky akcie. 

Tesla začala predávať čevené šortky za 64,42 dolárov. Elon Musk si tým strieľa z neprajníkov
Zdroj: Tesla.com
 

Šortky Tesla short shorts si aktuálne môžeš kúpiť iba v najväčšej veľkosti XL, ostatné sú beznádejne vypredané. Zďaleka to však nie je jediný mech či kúsok oblečenia, za ktorý môžu fanúšikovia Elona Muska minúť peniaze.  

Domov
Zdieľať
Diskusia