Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2020, 17:55
Čas čítania 6:16
Viktor Kniš

Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör?

Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör?
Zdroj: TASR – Jakub Kotian
NEWS NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Meno podnikateľa z Nitry sa frekventovane objavuje v súvislosti s viacerými kauzami. Najnovšie je obvinený aj z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Meno Norberta Bödöra sa začalo intenzívne skloňovať po zadržaní Mariana Kočnera a následnom postupnom zverejňovaní jeho komunikácie cez šifrovanú aplikáciu Threema. Z prepisov vyplýva, že Kočner a Bödör mali veľmi blízky „pracovný“ vzťah.

V časoch, keď polícii šéfoval Tibor Gašpar, bol Bödör považovaný za človeka, ktorý má v polícii exkluzívne kontakty. Vďaka nim sa podľa správ z Threemy dostával k informáciám z policajných databáz. Zo správ s Kočnerom tiež vyplýva, že nitriansky podnikateľ priamo kontroloval vývoj vyšetrovania v konkrétnych kauzách.

Odporúčané
Kupoval Supreme reprák a Pil C-ho tvorbu nazval megagrc. Toto je 8 zaujímavostí o Marianovi Kočnerovi, ktoré si nevedel Kupoval Supreme reprák a Pil C-ho tvorbu nazval megagrc. Toto je 8 zaujímavostí o Marianovi Kočnerovi, ktoré si nevedel 17. mája 2020, 10:18

Otcom Norberta Bödöra je šéf bezpečnostnej služby Bonul – Miroslav Bödör. Firma za vlády Smeru získala niekoľko lukratívnych štátnych zákaziek. Medzi ne patrí napríklad Slovenská pošta, viaceré ministerstvá, Sociálna poisťovňa či ďalšie štátne podniky. Bonul sa zameriava okrem klasickej ochrany aj na detektívne služby a „monitorovanie činnosti fyzických osôb“. Dnes už nie je tajomstvom ani to, že na výročných večierkoch Bonulu opakovane s príhovorom pred zamestnancami firmy vystúpil vtedajší premiér Robert Fico. 

Po najnovšom záťahu NAKA je Norbert Bödör obvinený z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Prípad sa týka úplatkárskej kauzy v Poľnohospodárskej platobnej agentúre za vyše 10-miliónov eur. O tom, či budú Bödöra stíhať väzobne, rozhodne 9. júla Najvyšší súd SR. Keďže má Norbert Bödör trvalý pobyt v Dubaji, existuje možnosť, že by mohol opustiť Slovensko. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo spája Norberta Bödöra a zápasníka Attilu Véhga
  • O prepojeniach Bödörovcov na špičky Smeru-SD, Tibora Gašpara a niekdajších riaditeľov NAKA
  • O čom si v Threeme písali Kočner a Bödör, ako chceli ovplyvňovať justíciu a políciu
  • čo je to téma „Porno Pelle“, kvôli ktorej si volali.

Bödör zápasník

Meno Norberta Bödöra sme počuli z úst Attilu Végha vlani na jeseň počas „zápasu storočia" pred viac ako 20-tisíc ľuďmi v O2 arene. „Brutálne ďakujem môjmu tímu. Edko, Norko (Bödör – pozn. red.), Matúško, Ilja, ľudia, bez ktorých by som nevedel takto makať,“ povedal na úvod svojej ďakovnej reči Végh. Pri vyhlasovaní víťaza v rámci ostro sledovaného stretnutia s Karlosom Vémolom bol Bödör priamo v zápasníckej klietke uprostred haly. Málokto z divákov však vtedy zrejme tušil, na koho sa pozerá. 

Norbert Bödör sa od detstva venoval zápasníctvu, dotiahol to až do reprezentácie. Bol úspešným zápasníkom a získal aj niekoľko medailí. Mladého Bödöra na niekoľkých snímkach zaznamenáva zápasnícky portál z Nitry. 

Bödör mladší patril aj medzi majiteľov klubu FC Nitra. Nový čas napríklad informoval o tom, že ešte ako aktívny zápasník sa zapojil do bitky s fanúšikmi, ktorí sa snažili dostať na zápas medzi Nitrou a Košicami zadarmo. Sám vraj spacifikoval niekoľkých rebelujúcich fanúšikov, o zvyšok sa postarala polícia. 

Norbert Bödör pred zápasom storočia medzi Attilom Véhgom a Karlosom Vémolom.
Norbert Bödör pred zápasom storočia medzi Attilom Véhgom a Karlosom Vémolom. Zdroj: O2 TV Sport

Bödör, kamoš policajtov

Oveľa zaujímavejšie než športové, sú však v prípade Norberta Bödöra jeho „pracovné úspechy“. Napríklad ten z decembra 2018, keď prišiel dobrovoľne vypovedať na políciu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 86301 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo má nitriansky podnikateľ viac informácií z polície, ako dokáže vysvetliť
  • Aké sú jeho napojenia na bývalého šéfa polície Tibora Gašpara
  • Aké sú prepojenia Bödörovcov na stranu Smer
  • Ako Robert Fico vysvetlil, že sa zúčastňoval večierkov Bonulu
  • V akých súvislostiach písal o Bödörovcoch Ján Kuciak
  • Akú rolu zohrával podnikateľ z Nitry pri lustrovaní novinárov
  • Kto vytiahol najviac kompromitujúcich informácií na Bödöra
  • Čo všetko s nim riešil Kočner 
Späť
Zdieľať
Diskusia