Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. júla 2020, 11:35
Čas čítania 3:22
Dominik Vetrák

Spoznáš hercov, ktorí hrajú príšery vo filmoch? Niektorí sú v skutočnom živote nesmierne sexi

FILMY A SERIÁLY HERCI MAKE-UP
Uložiť Uložené

Kým môžu ísť na pľac, prejdu si herci v maskérňach častokrát peklom.

Za tvárami filmových príšer sa často skrývajú herci a herečky, ktorí sú v skutočnosti atraktívni a sexi. V niektorých prípadoch sa pekné herečky museli vzdať svojej vonkajšej krásy, aby sa na danú rolu viac hodili. V maskérniach tak trávia počas natáčania denno-denne dlhé hodiny.

Príkladom môže byť Charlize Theron, ktorá pribrala a nosila umelé časti tela či Rooney Mara, ktorá si oholila hlavu a vybielila obočie. Niekedy make-up proste nestačí a herečky sa musia vzdať svojej krásy.

V článku nájdeš aj niekoľko prekvapení a my sme zvedaví, či si vedel, ktorí slávni herci sa skrývali za týmito maskami. 

Odporúčané
10 zaujímavostí o Tomovi Cruiseovi. Toto si o ňom (možno) nevedel 10 zaujímavostí o Tomovi Cruiseovi. Toto si o ňom (možno) nevedel 3. júla 2020, 14:35

1. Naomie Harris – Pirates of the Caribbean

43-ročná, úžasná herečka, ktorú môžeš poznať z nových dielov Jamesa Bonda, 28 dní potom či Southpaw sa preslávila ako Calypso v sérii Pirates of the Caribbean. Málokto si však dnes uvedomí, že je to tá sexy kosť, ktorá pomáha Bondovi chytať zloduchov.

Naomie prešla ďalšou podobnou zmenou v snímke Moonlight, kde úžasne stvárnila drogovo závislú matku jednej z detských postáv. Prekvapujúce je, že pre svoju rolu v Pirátoch stvárnila v maskérni len 20 minút. 

9 škaredých príšer a namaľovaných hercov vo filmoch, ktorí sú v skutočnom živote sexy
Zdroj: Disney

2. Charlize Theron – Monster

Šlo o biografický film, v ktorom sa Theron musela čo najviac podobať postave, ktorú hrala. Vo filme Monster totiž stvárnila Aileen Wuornos – prostitútku a sériovú vrahyňu, ktorá medzi rokmi 1989 a 1990 zabila 7 svojich klientov. V roku 2002 ju na Floride popravili. 

Charlize Theron za stvárnenie Wuornos získala Oscara. Musela však kvôli tomu nepekne pribrať, vzdať sa športu a trčať v maskérni celé hodiny. Upravovali ju make-upom, hrali sa jej s vlasmi a pridali jej aj umelé zuby. Zmenili ju na nerozpoznanie. 

9 škaredých príšer a hercov s make-upom, ktorí sú v skutočnom živote sexi
Zdroj: Warner
 

3. Eric Bana – Star Trek 2009

Eric Bana je vo všeobecnosti považovaný za veľkého fešáka. Keď dostal ponuku hrať záporáka v novom Star Treku, vôbec neváhal. Vždy si chcel vyskúšať rolu, ktorá úplne zmení jeho výzor. 

Jeho záporák Nero bol od hercovej podobizne natoľko odlišný, že ho v prvý deň natáčania nespoznal ani vlastný agent. Herec trávil v maskérni každý deň vyše 3 hodiny a priznáva, že na premenu museli použiť fakt veľa chemikálii. Pod toľkým nánosom umelej hmoty má človek aj problémy hrať. Mimika a výrazy tváre sú totiž veľmi obmedzené. 

9 škaredých príšer a namaľovaných hercov vo filmoch, ktorí sú v skutočnom živote sexy
Zdroj: Paramount

 

4. Xan Angelovich – The Walking Dead

Rozhodli sme sa, že vyberieme aj menej známu herečku/herca. The Walking Dead síce za veľa nestojí, no tvorcov musíme pochváliť za excelentné masky s dôrazom na každý jeden detail. 

Dievča menom Xan stvárnilo jednu z chodiacich mŕtvol a práve na príklade nižšie môžeš vidieť, ako sa vie ľudský výzor zmeniť priam na nepoznanie. Mimochodom, dievča sa rozhodlo ísť cestou modelingu. 

9 škaredých príšer a namaľovaných hercov vo filmoch, ktorí sú v skutočnom živote sexy
Zdroj: AMC

5. Sofia Boutella – The Mummy a Star Trek

Po Ericovi Banovi tu máme už druhú herečku, ktorá sa v rámci Abramsovej série Star Trek podujala na fyzickú transformáciu. Pod vedením režiséra Justina Lina sa v skvelom Star Trek Beyond stala mimozemšťankou s unikátnym vzhľadom. Ak niekto nesledoval kastingové novinky okolo filmu, či celkové dianie v zákulisí, zrejme by herečku ani nespoznal. 

9 škaredých príšer a namaľovaných hercov vo filmoch, ktorí sú v skutočnom živote sexy
Zdroj: Paramount

Boutella stvárnila v maskérni oboch filmov dlhé hodiny. Múmiu z nej robilo 5 členov tímu a najskôr im to trvalo 5 hodín. Nakoniec proces dokázali skresať na 3 a pol hodiny. Na pľac Star Treku, kde sa z nej zase stávala Jaylah, sa dostala po 4 hodinách v maskérni.

Obe jej postavy sa stali obľúbenými hlavne v období Halloweenu. Boutella má na unikátne postavy šťastie. Ako príklad ešte môžeme uviesť jej debut v Kingsman od Matthewa Vaughna, kde hrala tancujúcu zabijačku Gazelle.

6. Daveigh Chas – Ring

Dvadsaťdeväť-ročná herečka už má za sebou zopár filmov. Najviac sa však preslávila vďaka úlohe Samary v horore Ring. Do filmového priemyslu sa dostala ako sedemročná. Vidieť si ju mohol v snímkach, ako Donnie Darko či Artificial Intelligence: AI (obe 2001).

Odporúčané
Rýchlo a zbesilo, Kráčajúca skala či Vitajte v džungli. Toto je 9 najlepších filmov Dwayna Johnsona Rýchlo a zbesilo, Kráčajúca skala či Vitajte v džungli. Toto je 9 najlepších filmov Dwayna Johnsona 30. júna 2020, 15:53

Bohužiaľ, o premene vtedy ešte len 12-ročného dievčatka na filmovú Samaru nemáme žiadne informácie. Daveigh si stále zahrá v nejakom menšom filme či seriáli, len ťažko by si ju však niekde spoznal. 

7. James Franco – Spring Breakers

James Franco je často označovaný za jedného z najsexi chlapov v Hollywoode. Dnes už 42-ročný herec ohúri postavou, zvodným pohľadom a veľkým hereckým talentom. Objavil sa však aj v niekoľkých nepodarkoch, čoho jasným príkladom je Spring Breakers. Franco si v snímke zahral rapera a drogového dílera menom Alien, ktorý si pod svoje krídla zobral partiu mladých dievčat na dovolenke.

Kým sa Franco premenil na uveriteľného drogového dílera, musel schudnúť, drasticky zmeniť vizáž, účes, a tiež svoj prejav. Upravil si zuby a mal na sebe falošné tetovania. James bol v role výborný, no nie každý ho v nej spoznal.

 

9 škaredých príšer a namaľovaných hercov vo filmoch, ktorí sú v skutočnom živote sexy
Zdroj: FOX

8. Danielle Bisutti – Insidious 2

V druhej časti Insidious od Jamesa Wana sa stretávame s Michelle, ktorá mnohých ľudí desí už na prvý pohľad. 

Hoci je u nás táto americká herečka pomerne neznáma, počas svojej kariéry si zahrala už vo vyše tridsiatich televíznych seriáloch. Vo voľnom čase sa okrem iného venuje kompozícii skladieb pre filmy.

Kto sa skrýva pod strašidelnými maskami slávnych hororových postáv a ako vyzerajú herci v realite?
Kto sa skrýva pod strašidelnými maskami slávnych hororových postáv a ako vyzerajú herci v realite? Zdroj: FilmDistrict/CBS

9. Rooney Mara – The Girl With the Dragon Tattoo

Rooney si v roku 2011 zahrala po boku Daniela Craiga v skvelom thrilleri od Davida Finchera s názvom The Girl With the Dragon Tattoo. Aby sa dokonalo vžila do role Lisbeth Salanderovej, musela podstúpiť poriadnu zmenu.

Z krehko vyzerajúceho a nádherného dievčaťa sa stala výstredná detektívka s piercingami. Oholila si hlavu a vybielila obočie, až sa v zrkadle nespoznala. Taktiež musela schudnúť (herečka bola chudá už vtedy) a obliekať sa ako chlap. 

9 škaredých príšer a namaľovaných hercov vo filmoch, ktorí sú v skutočnom živote sexy
Zdroj: Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia