Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2020, 9:35
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Koronavírus na Slovensku: Počet prípadov opäť výrazne stúpol

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pribudlo 20 nakazených, najviac nových prípadov je v Prievidzi.

V posledných dvoch dňoch pribúdali na Slovensku dvojciferné čísla nových pacientov nakazených koronavírusom. Opätovne sme začali intenzívnejšie testovať, pretože počet testov sa šplhal k dvom tisícom za 24 hodín a epidemiológovia pôsobiaci po celej krajine sa snažili zachytávať potenciálne lokálne ohniská nákazy.

Za štvrtok otestovali 1801 vzoriek, pričom pribudlo 20 nových pacientov nakazených ochorením Covid-19. Našťastie ani včera na koronavírus nikto nezomrel, počet vyliečených pacientov sa nezvýšil a z nemocníc prepustili 5 pacientov.

Až 10 nových prípadov sa vyskytlo v Prievidzi, 6 zase v Čadci, kde sa ohnisko nákazy objavilo už počas uplynulého týždňa a po jednom prípade pribudlo v Galante, Senici, Trnave a Žiline.

Opäť nám dnes pribudol dvojciferný počet nových nakazených ochorením Covid-19
Zdroj: TASR/UNLP Košice

Situácia vo svete sa pritom nevyvíja najružovejšie. Konzílium epidemiológov vo štvrtok rozhodlo, že Bulharsko aj Čierna Hora vypadávajú zo zoznamu bezpečných krajín, ale o nič lepšie na tom nie sú ani susedia Česi a Chorváti.

Obom týmto krajinám sme vystavili pomyselnú žltú kartu, a tak nie je vylúčené, že budú v najbližšom čase zo zoznamu bezpečných destinácií vyškrtnuté.

Odporúčané
Matovič: Mafia, čo doteraz vládla, zavetrila 8 miliárd eur. Premiér odvádza pozornosť od Kollárovej diplomovky Matovič: Mafia, čo doteraz vládla, zavetrila 8 miliárd eur. Premiér odvádza pozornosť od Kollárovej diplomovky 3. júla 2020, 9:10

Celkový počet pacientov nakazených koronavírusom vo svete už atakuje hranicu 11 miliónov. V Spojených štátoch amerických napriek mesiacom rôznych obmedzení v súčasnosti padajú rekordy v počte nových nakazených – v rámci celej krajiny pribúda okolo 50-tisíc nových infekcií každý deň.

Domov
Zdieľať
Diskusia