Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2020, 16:49
Čas čítania 0:58
Tímea Krauszová

Dcéra Michaela Jacksona stvárni vo filme Habit lesbického Ježiša. Ľudia sa búria a spisujú petíciu proti distribúcii

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Podpísali ju už státisíce nahnevaných ľudí.

Dcéra zosnulého kráľa popu Paris Jackson si po boku Belly Thorne zahrala vo filme Habit. Stvárnila v ňom postavu Ježiša Krista. Kontroverzný film dokončili už pred pandémiou, jeho premiéra ešte nie je známa. Na portáli Change.org však už pribudla petícia proti tomuto „bohorúhačskému hollywoodskemu filmu,“ ktorú podpísali státisíce ľudí. Chcú zastaviť distribúciu, pretože film je podľa nich kresťanofóbny.

Odporúčané
Dcéra Michaela Jacksona stvárni postavu Ježiša Krista. V novom filme Habit si zahrá po boku Belly Thorne Dcéra Michaela Jacksona stvárni postavu Ježiša Krista. V novom filme Habit si zahrá po boku Belly Thorne 16. apríla 2020, 8:10

Ježiš ako lesbička? V žiadnom prípade to nechcú

V texte petície organizátori tvrdia, že Ježiš je vo filme lesbičkou. Podľa nich sú distribútori filmu ignoranti, ktorí si nevšimli, že ich film bude šíriť nenávisť voči kresťanom a normalizovať ju. Preto vzali situáciu do vlastných rúk a spustili petíciu, aby zabránili šíreniu Habitu. Petíciu v čase písania článku podpísalo už viac ako 275-tisíc ľudí. 

Proti Habit sa už v minulosti ohradila organizácia One Million Moms. Podľa nich ženská postava Ježiša ohýba pravidlami rodu, film si uťahuje z kresťanstva a z veriacich, a preto sú proti tomu, aby vôbec film uzrel svetlo sveta. Tú petíciu podpísalo okolo 71-tisíc ľudí.

Satirický Twitter účet @grauniadMEME si už z celej situácie stihol aj vystreliť. Podľa nich sa v kuloároch šepká, že po lesbickom Ježišovi by si mohla modelka a herečka Paris Jackson zahrať aj v úlohe lesbického Mohameda. Koľké ďalšie náboženstvá stihne na striebornom plátne založiť, je ešte neisté.

Domov
Zdieľať
Diskusia