Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2020, 8:21
Čas čítania 5:12
Viktor Kniš

Kritizovali ho, že skopíroval Travisa Scotta, napriek tomu je jedným z najlepších Slovákov. Toto je TOP 5 albumov 2020

Kritizovali ho, že skopíroval Travisa Scotta, napriek tomu je jedným z najlepších Slovákov. Toto je TOP 5 albumov 2020
HUDBA SEPAR
Uložiť Uložené

Reprezentanti novej vlny hravo predbehli svojich starších kolegov, suverénne najviac nás však potešil projekt, ktorý je definíciou konceptuálnosti.

Pred časom Rytmus v našom rozhovore povedal, že dnes to už nevníma tak, že by ešte stále vychádzali legendárne albumy. Svoje myšlienkové pochody vysvetlil aj bližšie: „Kedysi sa ľudia tešili na album a potom s ním žili dva tri roky. Kontrafakt – Navždy bol legendárny album, lebo s ním žijeme doteraz,“ povedal Rytmus v roku 2019. Či mal pravdu, je na posúdení rapového publika, s prihliadnutím na aktuálnu rýchlu dobu sa však skôr prikláňame k jeho názoru. 

Pravdou zostáva, že je skôr doba singlov, videosinglov a nabiehania na streamovacie platformy, ktoré otvárajú interpretom ďalšie dvere. Kratšie projekty už nemusia vydávať fyzicky, vystačia si s digitálom, ktorý nevyžaduje žiadne náklady a zároveň, v prípade úspechu, dokáže zarobiť tisícky eur. 

Odhliadnuc od finančnej zložky zároveň umožňujú krátke projekty autorom zachytiť za jediný rok viac štýlov, prezentovať postupné zmeny a vývoj bez toho, aby museli robiť haló okolo oficiálnych štúdioviek. 

Odporúčané
5 momentov, pri ktorých nám bolo trápne aj za samotných aktérov. Toto sú najväčšie hudobné faily roka 5 momentov, pri ktorých nám bolo trápne aj za samotných aktérov. Toto sú najväčšie hudobné faily roka 28. júna 2020, 13:25

Poďme sa pozrieť na to, ako sa roku 2020 prispôsobila domáca rapová scéna, ak ide o celistvé nosiče. Vybrali sme a zoradili 5 slovenských projektov, ktoré podľa nás stoja za vypočutie (a zakúpenie), pretože sú odrazom súčasnej doby. Legendárnosť hodnotiť nebudeme, tú totiž dokáže relevantným spôsobom odmerať len čas. 

Pripomíname, že ide o náš subjektívny výber, budeme radi, keď sa aj ty v komentároch podelíš s tým svojim. Nižšie nájdeš aj playlist zostavený výhradne zo skladieb z „TOP 5“ albumov, ktoré by mali byť odrazom toho najlepšieho za prvých 6 mesiacov v roku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia