Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2020, 15:55
Čas čítania 1:05
Matej Krajčovič

Minister vnútra reaguje na odstúpenie policajného prezidenta Lučanského: Iné povedal mne, a iné komunikoval médiám

NEWS
Uložiť Uložené

Zatiaľ nie je jasné, kto povedie políciu od septembra.

Minister vnútra Roman Mikulec už reagoval na odstúpenie a tlačovú konferenciu policajného prezidenta Milana Lučanského: „Žiadosť policajného prezidenta o odchod do civilu som prijal. Pán Lučanský sa rozhodol, a ja som s jeho rozhodnutím súhlasil. Boli veci, ktoré som na jeho práci ocenil, ale ak chceme naplniť to, čo sme sľúbili pred voľbami, očistiť a vybudovať dôveryhodný policajný zbor, boli by veci, na ktorých by sme do budúcnosti nezhodli,“ uvádza nominant OĽANO.  

Lučanský podľa ministra dlho pôsobil pod vedením Roberta Kaliňáka a Denisy Sakovej zo Smeru-SD, pričom ich pohľady na viaceré kauzy z tohto obdobia sa podľa neho výrazne líšili.

Minister vnútra tiež odmietol snahy o politizáciu polície. Lučanský podľa neho pred médiami komunikoval iné dôvody odchodu, než aké ozrejmil jemu: „Keď som sa ho spýtal, v čom vidí politizáciu polície, nevedel dať žiadne príklady,“ povedal Mikulec. „Sú veci ktoré povie medzi štyrmi očami, a potom iné komunikuje navonok“.

Domov
Zdieľať
Diskusia