Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2020, 11:31
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Igor Matovič: Aspoň Dr. Oetker nemá falošný titul, je to jediná istota

POLITIKA BORIS KOLLÁR IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič sa po včerajších vyjadreniach po ďalšom stretnutí s Borisom Kollárom k jeho kauze dočkal ďalšej kritiky. Takto na ňu reaguje.

Igor Matovič čelí počas posledného týždňa kritike kvôli kauze Borisa Kollára, ktorého opozícia, niektorí členovia koalície a vlády, ale aj verejnosť obviňujú z plagiátorstva pri jeho diplomovej práci. Šéf Sme Rodina odmietol vyvodiť politickú zodpovednosť a odstúpiť, povedal, že sa nebude ospravedlňovať, len prestane po dobu výkonu funkciu predsedu parlamentu používať svoj titul. 

Poslanci z OĽaNO na čele s Igorom Matovičom včera na tlačovke po stretnutí hnutia s Borisom Kollárom prezentovali záver, z ktorého vyplýva, že chybu vidia najmä v nesprávnom citovaní školiteľa. Podľa nich zlyhal študent, ale aj školiteľ, oponent a celkový systém overovania bakalárskych a diplomových prác. 

Poslanci žiadajú ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú a ministra školstva Branislava Gröhlinga, aby do septembra vytvorili zákon, ktorý sa zameria na preverovanie záverečných prác.

Domov
Zdieľať
Diskusia