Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2020, 7:04
Čas čítania 0:45
Jakub Paulík

Prezidentka testovala policajnú aplikáciu Pomáham chrániť. Ako môže pomôcť aj tebe?

TECH
Uložiť Uložené

Aplikácia by mala byť onedlho dostupná pre celé Slovensko.

Polícia na Facebooku predstavila svoju aplikáciu Pomáham chrániť, ktorú si stihla vyskúšať aj prezidentka Zuzana Čaputová. Pilotná verzia tejto aplikácie má pomáhať obetiam domáceho násilia v Trenčianskom kraji, ktoré potrebujú privolať pomoc. „Ešte v tomto roku bude aplikácia dostupná pre celé územie Slovenskej republiky a bude ju možné využiť aj v ďalších kritických životných situáciách,“ informuje polícia.

Odporúčané
Bývalý policajný funkcionár Peter: Odmietol som mafiánskeho bossa, ktorý chcel so mnou hovoriť osamote (Rozhovor) Bývalý policajný funkcionár Peter: Odmietol som mafiánskeho bossa, ktorý chcel so mnou hovoriť osamote (Rozhovor) 24. februára 2020, 10:07

Aplikácia je na Google Play Store dostupná pre operačný systém Android aj iOS. Cieľom aplikácie by mala byť podľa jej popisu pomoc svedkom i obetiam rôznych trestných činov bez toho, aby sa človek vystavil riziku tým, že by musel telefonovať. Tvorcovia ale zdôrazňujú, že aplikácia nenahrádza núdzové volania na čísla 158 či 112.

Domov
Zdieľať
Diskusia