Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2020, 14:30
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Peter Pellegrini naznačil, ako sa bude volať jeho politická strana

POLITIKA PETER PELLEGRINI RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini v pondelok predstaví názov novovznikajúcej strany.

Aj Peter Pellegrini sa vyjadril k aktuálnej kauze Borisa Kollára v súvislosti s obvineniami z plagiátorstva. Expremiér povedal, že on a 10 ďalších odídencov zo strany Smer bude zatiaľ čakať, čo koalícia urobí a ako rozhodne.

Za ľudí už včera avizovali, že tému otvoria aj na koaločnej rade, zároveň však žiadajú, aby Boris Kollár odstúpil. Pellegrini deklaroval, že sú ochotní zahlasovať za odchod súčasného predsedu strany Sme Rodina z postu predsedu parlamentu, zároveň súhlasí, že by aj v takom prípade post patril hnutiu. 

S humorom skonštatoval, že by v prípade výmeny bolo dobre, keby na túto pozíciu nominovali niekoho so stredoškolským titulom, aby nebol problém s jeho vysokoškolskou prácou.

Ak by opozícia navrhla zvolať mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu Borisa Kollára, poslanci SaS by hlasovali za jej otvorenie, poslanci strany by v tajnom hlasovaní mohli hlasovať bez dohody klubu, teda podľa svojho svedomia. 

Odporúčané
Mal kontakty s mafiánmi, v rozhlasovej šou Fun rádia o sexe vystupoval ako odborný asistent Chlipnička. Kto je Boris Kollár? Mal kontakty s mafiánmi, v rozhlasovej šou Fun rádia o sexe vystupoval ako odborný asistent Chlipnička. Kto je Boris Kollár? 24. júna 2020, 14:16

Ako sa bude volať Pellegriniho strana? 

Peter Pellegrini v relácii Na telo povedal, že zajtra (v pondelok )predstaví názov novovznikajúcej strany, ktorú plánuje založiť a aj na ňu zbierať podpisy.

S Michalom Kovačičom chvíľu samotný názov riešili, na otázku, či sa bude volať „Hlas sociálnych demokratov“ alebo bude zostavený z podobnej variácie slov redaktorovi televízie Markíza Michalovi Kovačičovi Pellegrini povedal, že je veľmi blízko. Richard Sulík si ani v tomto prípade neodpustil žart, podľa neho by sa mohla strana volať „Pelleho jedenástka.“ Spoluprácu s novou stranou expremiéra zatiaľ nevylúčil ani nepotrvrdil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia