Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2020, 12:37
Čas čítania 1:44
Viktor Kniš

Igor Matovič bráni Borisa Kollára: Registrujem, že vyvodil zodpovednosť

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič dnes v sobotných dialógoch kritizoval svojich koaličných partnerov a bránil Borisa Kollára.

Igor Matovič reagoval v Sobotných dialógoch RTVS na aktuálnu kauzu v súvislosti s Borisom Kollárom.

Ako Danko?

„Andrej Danko skopíroval svoju prácu bez toho, aby urobil niečo vlastné, ukradol prácu druhej študentky. V tomto prípade štvrtina je od školiteľa, ja by som tu lynčoval toho Minďáša, ako je možné, že také niečo dovolil, to by mal byť objekt nášho záujmu,“ povedal Igor Matovič.

„Po etickej stránke je to problém, mal by si vyvodiť vlastnú zodpovednosť,“ povedal Matovič. Dodal, že chcel, aby sa ospravedlnil a prestal titul používať. „K dnešnému dňu všetko splnil,“ dodal premiér. 

„Nebudem sa ospravedlňovať, nemám za čo,“ povedal predseda parlamentu v piatok. Boris Kollár sa ospravedlnil prostredníctvom facebooku až v sobotu ráno: „Každému, koho som v mojej komunikácii a k téme diplomová práca za posledné 3 dni vedome či nevedome ublížil, či som sa ho dotkol alebo urazil, sa ospravedlnujem a píšem to s pokorou,“ napísal. 

Odporúčané
Kto je Petra Krištúfková? Bývalej priateľke mafiánov prisudzujú výrok „radšej smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“  Kto je Petra Krištúfková? Bývalej priateľke mafiánov prisudzujú výrok „radšej smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“ 18. júna 2020, 9:10

Igor Matovič kritizoval Za ľudí a bránil Kollára

„Registrujem, že Boris Kollár vyvodil zodpovednosť,“ povedal Igor Matovič. Premiér skonštatoval, že štátny system vyhodnotil 24-percentnú zhodu a tým pádom je situácia v poriadku. Igor Matovič skôr očakáva „verejný lynč systému,“ podľa neho by mal byť kritizovaný študent ako posledný. 

Igor Matovič nebral do úvahy ani argument, že sa odvoláva na register, ktorý neporovnáva jeho prácu s odbornými textami na internete, len s prácami ostatných.

„Danko ukradol bez hanby celú prácu, nazval som to zlodejinou, aj toto je v podstate zlodejina, ale chybu urobil v prvom rade školiteľ a štátny systém,“ hovorí Igor Matovič po otázke redaktorky Sobotných dialógov, či nejde o dvojitý meter. 

Igor Matovič kritizoval aj stranu Za ľudí kvôli dnešnej tlačovke pred parlamentom, kde verejne vyzvali Borisa Kollára, aby odstúpil. Podľa neho si ho mali zavolať osobne a nepáči sa mu takéto riešenie situácie. 

„Toto je téma, kde si myslia, že získajú v bratislavskej kaviarni nejaké body a nebudú mať 3 percentá, ale 30,“ dodal Matovič ironicky na adresu členov Za ľudí, ktorí podľa neho nemali odkazovať Kollárovi cez médiá svoje výzvy. 

Matovič: Ak sa situácia vymkne spod kontroly, zatiahneme ručnú brzdu

Igor Matovič v Sobotných dialógoch pripomenul, že by ľudia mali ísť do domácej karantény aj v dnešnej dobe. „Ak budeme vidieť, že sa situácia vymyká spod kontroly, budeme musieť zatiahnuť ručnú brzdu,“ dodal Igor Matovič. 

Podľa premiéra je problém, že aj keby sme zaviedli na hraniciach kontrolu ľudí bez karantény, ľudia by mohli klamať, odkiaľ by prišli. 

Dostupné riešenia sú zatiaľ podľa Igor Matoviča len na báze dobrovoľnosti. „Dnes to stoji na 99 % na zodpovednosti ľudí, bohužiaľ, momentálne sa deje, že sa ľudia nehlásia na úradoch verejného zdravotníctva. Bojím sa, že nečestní ľudia budú klamať, aj keď zavedieme kontroly a necháme voľný pohyb,“ dodal premiér. 

Domov
Zdieľať
Diskusia