Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2020, 10:13
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Strana Za ľudí trvá na odstúpení Borisa Kollára: Je to postoj aj Andreja Kisku, odkazujú

POLITIKA BORIS KOLLÁR ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Strana Za ľudí zorganizovala na sobotu po zasadnutí predsedníctva tlačovú konferenciu, v ktorom oznámila svoj postoj k aktuálnej kauze Borisa Kollára.

Predseda parlamentu Boris Kollár v piatok ohlásil, že z postu ústavného činiteľa neodstúpi. Pred novinármi prečítal stanovisko Stredoeurópskej vysokej školy v Skalici, z ktorého vyplýva, že titul získal štandardným spôsobom.

Poukázal aj na to, že by sa práca mala hodnotiť na základe pravidiel, ktoré platia v čase jej vzniku a obhajoby a je nekorektné posudzovať ju podľa nových dostupných nástrojov. 

„Strana Za ľudí jasne povedala, že očakáva vyvodenie zodpovednosti. Nerozumiem, ako z tohto niekto mohol odvodiť, že chceme rozbiť vládnu koalíciu,“ povedal na tlačovke Juraj Šeliga. „Na druhej strane, keď je niečo problém, nebudeme sa tváriť, že to problém nie je,“ dodal.

„Predsedníctvo strany Za ľudí trvá na tom, aby Boris Kollár vyvodil osobnú zodpovednosť a odstúpil z postu predsedu parlamentu Slovenskej republiky,“ vyjadril sa Šeliga. Za ľudí túto tému otvorí v pondelok na koaličnej rade. Súhlasí, že post predsedu NR SR patrí hnutiu Sme Rodina.

Šeliga jasne nešpecifikoval, či by v prípade nevyvodenia zodpovednosti Kollára Za ľudí odišla z koalície. „Je to postoj aj Andreja Kisku,“ odkázal Juraj Šeliga. 

Odporúčané
Boris Kollár neodstupuje z postu predsedu parlamentu kvôli plagiátu diplomovky: Nebudem sa ospravedlňovať, nemám za čo Boris Kollár neodstupuje z postu predsedu parlamentu kvôli plagiátu diplomovky: Nebudem sa ospravedlňovať, nemám za čo 26. júna 2020, 8:45

Kollár: Nebudem sa ospravedlňovať, nemám za čo

Novinárom v piatok Boris Kollár ukazoval na tlačovej konferencii, ako zdrojoval literatúru podľa harvardského spôsobu. Poukázal na to, že má dve strany zdrojov. Výsledky práce školiteľa Mindaša vraj nezdrojoval, lebo mu to ako vedúci diplomovky dovolil. Zopakoval, že kontrola originality je štátna.

Boris Kollár pred novinármi povedal, že sa nemá za čo ospravedlňovať a že si to overil aj s uznávaným ústavným právnikom. „Nebudem sa ospravedlňovať, nemám za čo,“ povedal predseda parlamentu.

Dodal, že kým bude v politike, bude používať len meno Boris Kollár, titul používať nebude.

Boris Kollár sa ospravedlnil prostredníctvom facebooku až v sobotu ráno: „Každému, koho som v mojej komunikácii a k téme diplomová práca za posledné 3 dni vedome či nevedome ublížil, či som sa ho dotkol alebo urazil, sa ospravedlnujem a píšem to s pokorou,“ napísal Kollár.

Domov
Zdieľať
Diskusia