Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2020, 11:07
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Prívalové dažde vytopili ďalšie obývačky na Slovensku. Výstrahy platia na väčšine územia aj v sobotu

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V súvislosti s prívalovým dažďom, ktorý zasiahol územie Slovenska, uskutočnili hasiči doposiaľ takmer 60 výjazdov.

Na Slovensku aj počas soboty platia na väčšine územia okrem západu výstrahy prvého stupňa pred prívalovým dažďom, informuje SHMÚ. Kvôli intenzívnym búrkam museli hasiči zasahovať viackrát aj počas piatku, kedy meteorológovia vyhlásili aj výstrahy druhého stupňa. 

„V súvislosti s prívalovým dažďom, ktorý zasiahol územie Slovenska, uskutočnili hasiči doposiaľ takmer 60 výjazdov,“ informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru na Facebooku ešte pred polnocou. 

Najvážnejšia situácia bola vo večerných hodinách v Žilinskom kraji, kde bola pomoc hasičov potrebná doposiaľ celkom 24-krát, v Trnavskom a Prešovskom kraji boli príslušníci privolaní k 10 udalostiam a v Košickom kraji zasahovali v súvislosti s intenzívnym dažďom 9-krát.

„Pomoc hasičov bola potrebná najmä pri odčerpávaní vody zo zatopených cestných komunikácií, pivníc a priestorov rodinných domov a pri odstraňovaní popadaných stromov z ciest, striech a elektrických vedení. Na mnohých miestach hasiči naďalej zasahujú,“ dodávajú hasiči na Facebooku.

Odporúčané
„Nám zaplavilo celé prízemie, pivnice už ani nepočítam, tie tu zaplavilo asi všetkým,“ hovoria ľudia zo zaplavenej obce Pichne „Nám zaplavilo celé prízemie, pivnice už ani nepočítam, tie tu zaplavilo asi všetkým,“ hovoria ľudia zo zaplavenej obce Pichne 24. júna 2020, 10:16

Portál iMeteo zároveň informuje, že na viacerých miestach Slovenska dnes teplota presiahne 30 stupňov. „Radosť z príjemných teplôt nám však môžu opäť pokaziť búrky, ktoré očakávame najmä na strednom a východnom Slovensku. Tie by však nemali byť tak intenzívne ako včera,“ dodávajú meteorológovia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia