Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2020, 9:45
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Mladá Judita obžalovaná z vraždy spolužiaka bola opäť na súde. Znalec rozoberal, ako vzniklo 49 bodnutí

NEWS JUDITA VRAŽDA
Uložiť Uložené

V uplynulých dňoch ju prestal ako obhajca zastupovať Daniel Lipšic.

Slovenskými médiami nedávno obletela správa, že advokát Daniel Lipšic už viac nepokračuje ako obhajca mladistvej Judity, ktorá je obžalovaná z vraždy svojho spolužiaka, informujú TV Noviny.

Odporúčané
Daniel Lipšic už nezastupuje 17-ročnú Juditu obžalovanú z vraždy spolužiaka. Toto je dôvod Daniel Lipšic už nezastupuje 17-ročnú Juditu obžalovanú z vraždy spolužiaka. Toto je dôvod 25. júna 2020, 8:50

Judita s rodičmi Lipšicovi udelili plnú moc, a tak si advokát pripravil stratégiu, ako by mali na súde postupovať, lenže spoluprácu vypovedal po niekoľkých týždňoch s argumentom, že spôsob obhajoby rodina Judity spochybňovala a chcela pokračovať vo svojej obhajobe tak ako doteraz.

Judita sa pritom opäť postavila pred súd v Žiline, kde tentokrát čelila výpovedi súdneho lekára. Na predošlých pojednávaniach už vypovedali rodičia, záchranári aj kamaráti mladistvej Judity, a tak v piatok 26. júna nastal čas vypočuť si súdneho lekára. Ten sa vyjadroval najmä k tomu, ako na tele zavraždeného Tomáša vzniklo 49 bodno-rezných rán.

Aj keď je pojednávanie vzhľadom na nízky vek obžalovanej neverejné, obe strany sa aj po piatkovom súde zhodli, že výpovede boli zdĺhavé a náročné. Zatiaľ čo v piatok pred súdom vypovedal patológ, ani zďaleka nejde o posledného experta, ktorý sa na pojednávaní predstaví.

V tejto chvíli na výpovede čakajú minimálne ďalší šiesti znalci, informuje Pluska, pričom na nasledujúcom pojednávaní zrejme bude vypovedať znalec z odboru biológie.

Domov
Zdieľať
Diskusia