Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2020, 13:25
Čas čítania 6:43
Viktor Kniš

5 momentov, pri ktorých nám bolo trápne aj za samotných aktérov. Toto sú najväčšie hudobné faily roka

HUDBA MARIAN KOTLEBA SEPAR
Uložiť Uložené

Slovenský rap priniesol v prvej polovici roka niekoľko sklamaní, ktoré sa v niektorých prípadoch vysvetľujú veľmi ťažko. Už sme si zvykli na alibizmus pri kradnutí hudby, to však nie je ani zďaleka všetko.

Extrémizmus do rapu nepatrí a rovnako ani rap do extrémizmu. Prvá polovica roka 2020 bola špecifická aj tým, že sme zažili oba tieto momenty. Dnes už tiež vieme, ktorý raper nemá problém za peniaze robiť politickú kampaň pre kandidátov, ktorí sa spolčili s osobami obžalovanými aj odsúdenými za rasistické prejavy. 

Opäť sa ukázalo, že nie každý slovenský raper a producent možno pracuje až tak čestne, ako sa na prvý pohľad prezentuje.  A keď príde na lámanie chleba, chabá je aj objahoba. 

Dočkali sme sa aj niekoľkých konfliktov, pravdou však zostáva, že viac ako ich priebeh je bizarná ich podstata. Slovenskí raperi sa dokázali navzájom pochytiť kvôli rýchlosti v rape, to však nie je ani zďakela všetko.

Pripomeň si s nami 5 momentov, pri ktorých nám bolo trápne aj za samotných hlavných aktérov. Nejdeme hľadať vinníka ani víťaznú stranu, skôr pripomenúť, čomu sa do budúcna vyhnúť, aby sme sa nemuseli všetci zbytočne rozčuľovať a víriť vášne.

Odporúčané
TOP 10: Toto majú spoločné najlepšie slovenské rapové skladby prvej polovice roka 2020 TOP 10: Toto majú spoločné najlepšie slovenské rapové skladby prvej polovice roka 2020 26. júna 2020, 9:47

Moloch Vlavo za peniaze podporil extrémistov

Moloch Vlavo pred parlamentnými voľbami vydal dve politické skladby, ktoré si u neho objednala extrémistická ĽSNS. S dvojkrížom na hrudi rapuje o tom, ako sa nikdy nehanbil, že je Slovákom a ukazuje maľované kraslice aj kresťanský kríž.

V rámci vizuálu sa ukazuje aj jeden z členov strany Priama demokracia (na kandidátke ĽSNS) a nechýba ani fotka Mariana Kotlebu obžalovaného kvôli podozrivým „1488“ šekom zo založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd. 

Neskôr ešte obletela Slovensko aj Molochova fotografia so samotným voccom. Veľmi rýchlo zareagovali skladbami napríklad Prezident Lourajder, Decko či Fobia Kid, ktorí okamžite rapovej scéne vysvetlili problematiku fašizmu v rape. 

Raper z Petržalky musel priznať, že klipy spravil za finančnú odmenu, prikazuje to totiž zákon o voľbách. Síce nie je zrejmé, koľko peňazí Moloch zobral, nikdy sa však už nezbaví tejto nálepky. Rovnako ani poslucháči, ktorým ušlo, že rap nikdy nebol o neznášanlivosti, práve naopak, je založený na tolerancii, koniec koncov, stačí sa zamyslieť nad tým, odkiaľ tento žáner pochádza. 

TOP 5: Najväčšie hudobné faily na Slovensku
Zdroj: YouTube

Opäť sa obviňovalo z kradnutia, niektorí sa priznali

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 85994 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorí producenti ukradli hudby na titulné skladby albumov Kontrafaktu a Separa
  • Ktorí ďalší raperi a producenti sa kvôli obvineniam dostali pod paľbu kritiky a ako sa bránili
  • Ako sa extrémistický poslanec Kotleba pokúsil brániť Rytmusovým CD Bengoro a ako mu Ego rýchlo dal najavo, že je mimo 
  • Prečo konflikt Ega so Separom, Strapom a Bitmanom možno ešte neskončil a ako si ho vlastne vysvetlili
  • Prečo musel Separ riešiť fanúšikov, ktorí uploadovali jeho hudbu na uložto a aké riešenie môže mať tento problém do budúcnosti
Domov
Zdieľať
Diskusia