Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2020, 11:26
Čas čítania 0:32
Richard Balog

Komplikovanú dispozíciu premenili architekti v byte plnom betónu na jeho hlavnú výhodu

Komplikovanú dispozíciu premenili architekti v byte plnom betónu na jeho hlavnú výhodu
Zdroj: Matúš Bence
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Developerský projekt poblíž Dunaja a historického centra nám odhaľuje ideálny byt pre mladého človeka.

Naše hlavné mesto odhaľuje ďalší skvost modernej architektúry, ktorý by sa nestratil ani v zahraničnej konkurencii. Byt s  výhľadom vo vyhľadávanej lokalite blízko promenády Dunaja a historického centra Bratislavy je vybavený v škandinávskom štýle a majiteľovi ponúka nadštandardný komfort bývania. 

Čerstvé dielo architekta Martina Skočeka predstavuje ideálne útočisko pre mladého človeka s citom pre detail. Návrhy vznikali v spolupráci s kolegami z fachu, a to Luciou Uhnákovou a Alanom Prekopom. 

Odporúčané
Maximálne pohodlie s jedinečnými výhľadmi a bezprostredným kontaktom s prírodou. Bývanie neďaleko Brna si ťa získa Maximálne pohodlie s jedinečnými výhľadmi a bezprostredným kontaktom s prírodou. Bývanie neďaleko Brna si ťa získa 25. júna 2020, 18:55

Interiér je výsledkom snahy dosiahnuť konsenzus medzi víziou developerského projektu a  „neštandardnýchpredstáv klienta. Hlavnou ambíciou návrhu pritom bolo v čo najväčšej možnej miere zachovať materiálovú tvár hrubej stavby v celkovej koncepcii, čo sa tvorcom podarilo na výbornú. 

Na prvý pohľad komplikovaná dispozícia v trojuholníkovom tvare sa nakoniec ukázala, ako veľmi tvárna, vďaka čomu bolo vkladanie jednotlivých kusov zariadenia do priestoru  jednoduchšie. Lepší obraz o tomto byte si urobíš podľa fotiek Matúša Benceho v našej galérii. 

Späť
Zdieľať
Diskusia