Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Gymbeam.
1. júla 2020, 8:28
Čas čítania 3:09
Sponzorovaný obsah

Radšej cvič doma, ako by si mal v posilke znášať hlučných pseudoodborníkov, ktorí nedodržiavajú hygienické opatrenia

ŠPORT
Uložiť Uložené

Konečne sme sa mohli po pandémii vrátiť aj do fitnescentier a posilňovní, ani po núdzovom stave nás však neopustili posilkári, ktorých dokážeme vystáť len veľmi ťažko.

Všetci sa tešíme z otvorených posilňovní, stále však platí, že netreba zabúdať ani na dodržiavanie hygienických opatrení. Aj vzhľadom na aktuálnu situáciu doma aj vo svete je stále vhodnou alternatívou domáce cvičenie, veď pandémia nás od marca naučila prispôsobiť sa a vytvoriť si fitko v domácom prostredí, kde sa často dokonca nemusíme vôbec obmedzovať. 

Zlou správou je, že sa do posilňovní vrátili aj posilkári, ktorí nám dokážu poriadne znepríjemniť cvičenie, často dokonca až vyviesť z rovnováhy. Aj tá je v konečnom dôsledku nevyhnutná, ak chceš podať dobrý výkon.

Taktiež platí, že fyzická aktivita má priaznivý účinok na náš duševný stav. To sa však dá dosiahnuť len veľmi ťažko v situácii, keď vedľa nás hlasno kričí premotivovaný ujo na benchpresse v prepotenom tričku bez tenisiek a do toho počúva na slúchadlách veľmi hlasnú a zlú hudbu. Práve v týchto situáciách si mnohí z nás povedia, že provizórna domáca posilka je predsalen priaznivejším riešením. A ktoré typy posilkárov vadia najviac tebe? 

Toto je 5 typov posilkárov, ktorých nenávidíme: Sú dôkazom, že je lepšie cvičiť doma
Zdroj: gymbeamsk

Tí, ktorí nedodržiavajú hygienické opatrenia

Aj keď ide o veľmi aktuálnu tému, mnohým právom vadila táto skutočnosť už dávno pred pandémiou. Je predsa normálne, že aj keď používaš uterák, vždy po sebe dezifekciou utrieš plochy, ktorých si sa dotýkal. A to bez ohľadu na to, že si povieš, že to možno spraví ten, kto príde na rovnaký stroj po tebe.

Ďalším problémom je vyzúvanie sa. Pre tých, ktorí si doteraz mysleli, že vyzuť sa v posilke je v poriadku, máme zlú správu. Ak máš túto potrebu, pravdepodobne máš len nesprávnu obuv. 

S príchodom koronavírusu platí všetko ešte niekoľkonásobne viac, zároveň je viac než vhodné dodržiavať aj odporúčane rozostupy. Určite v dnešnej dobe nemusíš vykonávať cviky v tesnej blízkosti ďalšieho človeka. 

Mnohí aj kvôli tomu dnes do posilňovne radšej nechodia. Je to pochopiteľné obzvlášť v prípade, že sa často stretávaš so staršími rodinnými príslušníkmi, rozumné je preto spraviť si posilku doma. Dnes sú už cenovo dostupné aj kvalitné pomôcky na domáce cvičenie. Valce ti pomôžu zlepšiť celkovú pohyblivosť, rovnováhu a uvoľniť stuhnuté svaly, expandéry zasa ukážu čaro cvičenia s vlastnou váhou.

Tí, ktorí si prídu spraviť fotku

Aj keď je každého vec, ako sa bude v posilňovni správať, keď niekto strávi celý čas ťukaním do telefónu a pózovaním pred zrkadlom, je minimálne demotivujúce pozerať sa na takého človeka. V konečnom dôsledku sa však na ňom skôr zabavíme a dnes už aj bežný sledovateľ sociálnych sietí berie fotky z fitka skôr ako meme.

Tí, ktorí sú extrémne hluční

Žiaľ, sú aj takí, ktorí sa chodia do posilňovne porozprávať. Jasné, prehodiť pár slov je absolútne v poriadku, ale priniesť si medzi desiatky ďalších svoju osobnú konverzáciu o bývalom priateľovi alebo priateľke nemusí ostatným urobiť dobre. 

No a zabúdať netreba ani na skupinu posilkárov, ktorí preferujú hlasnú hudbu. Dobrá rada pre všetkých DJov v posilkách: Aj hudba zo slúchadiel, ktoré netesnia, vie hrať nezdravo hlasno, nepridávaj hlasitosť na rádiu, nenos si svoj prenosný reprák a už vôbec nemeň "univerzálny" žáner, ktorý vybrala posilňovňa. 

Tí, ktorí vedia všetko

Samozrejme, každý ocení, keď mu niekto poradí s cvikom, prípadne ukáže, čo sa dá spraviť lepšie. Samozvaní výživoví poradcovia a odborníci na správne stravovanie počas tréningových dní nám však vedia aj poriadne liezť na nervy. S prihliadnutím na základné pravidlá o kalorickom príjme a výdaji by mal každý sám najlepšie vedieť, čo mu škodí a čo prospieva, ak ku stravovaniu pristupuje poctivo. Samostatnou kapitolou sú pseudoodborníci na športovú výživu.

Stačí ti pri tom vedieť základné veci: Pri cvičení je najbežnejším doplnkom srvátkový viaczložkový proteín so 75-percentným podielom bielkovín, ten od Just Whey je ochutený pravým holandským kakaom a sladený stéviou.

Pýši sa celým spektrom aminokyselín s rôznou rýchlosťou vstrebávania a vysokým podielom vitamínov a minerálov. Aj priamo do jedálnička však už dnes môžeš zaradiť produkty s vysokým obsahom bielkovín – napríklad Arašidové maslo GymBeam  tvorené len a len arašidmi. Má jemnú konzistenciu a lahodnú chuť, no získa si ťa až 30% obsahom bielkovín, obsahuje tiež sacharidy, zdravé tuky, vlákninu a vysoké množstvo vitamínov a minerálov.

Vitamíny si jednoducho doplníš vďaka drinku Vitality Complex a funkčný nápoj Moxy bcaa+ bez cukru ti dodá potrebnú energiu.

Toto je 5 typov posilkárov, ktorých nenávidíme: Sú dôkazom, že je lepšie cvičiť doma
Zdroj: gymbeamsk

Tí, ktorí zazerajú

Aktuálna téma sexizmu sa prejavuje aj vo fitkách, kde muži často majú veľa priestoru zazerať a neraz si neodpustia ani nemiestne poznámky týkajúce sa napríklad obtiahnutého oblečenia. Aj z tohto dôvodu si veľa žien vydýchne, keď si môže nerušene zacvičiť v domácom prostredí. V skutočnosti ani nepotrebuješ dve desiatky metrov štvorcových, stačí si za pomoci pár pomôcok vytvoriť vlastný kútik a inšpirovať sa napríklad online cvikmi. V konečnom dôsledku sa s nepríjemným zazeraním stredávajú aj muži, ktorým to môže byť rovnako nepríjemné.

Ak si sa v tomto článku náhodou našiel ako ten otravný, nezabúdaj, že sa vždy môžeš zlepšiť. Ide vo väčšine prípadov len o zlozvyky, pri ktorých ťa možno zatiaľ nikto neupozornil. Zároveň budeme radi, keď nám v komentároch aj vy napíšete, čo ďalšie vám na ľuďoch v posilňovni najviac vadí. 

Späť
Zdieľať
Diskusia