Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2020, 8:12
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Marián Hossa bude v sieni slávy prestížnej NHL

ŠPORT MARIÁN HOSSA
Uložiť Uložené

Okrem Slováka sa zapíšu do siene slávy Jarome Iginla, Kevin Lowe, Kim St-Pierre a Doug Wilson.

Marián Hossa sa oficiálne stane členom Siene slávy najlepšej hokejovej ligy sveta. Aj keď o tom už predstavitelia NHL rozhodli, oficiálne ho medzi legendy uvedú až v novembri počas oficiálnej ceremónie.

Rodák zo Starej Ľubovne a odchovanec Trenčína patril medzi najkomplexnejších hokejistov v lige, jeho pozícia sa však postupom času menila, nikdy však nebol individualista. 

To, že sa so Stanley cupom navzájom priťahovali, dokázala aj jeho zaujímavá štatistika – ako jediný hráč sa objavil trikrát po sebe vo finále Stanleyho pohára v drese troch rôznych klubov (Pittsburgh, Detroit a Chicago). Prestížnu tofej získal s Chicagom trikrát – v rokoch 2010, 2013 a 2015. 

Špeciálna komisia Hokejovej siene slávy ocenila aj Hossovu užitočnosť pre svoje kluby, tímového ducha a džentlmenstvo.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Chicago Blackhawks (@nhlblackhawks),

Marián Hossa začínal v NHL v roku 1997 ako draftovaný hráč klubu Ottawa Senators z celkového 12. miesta. Pôvodne bol vnímaný ako čistokrvný ofenzívny talent, to však ešte nikto netušil, že raz bude v Chicagu učiť aj obrancov. Neskôr si zahral za Atlantu, Pittsburgh, Detroit a Chicago.

Odporúčané
Známi slovenskí športovci sa dali na podnikanie. Ako sa darí v biznise Hamšíkovi, Hossovi či Velitsovcom? Známi slovenskí športovci sa dali na podnikanie. Ako sa darí v biznise Hamšíkovi, Hossovi či Velitsovcom? 1. júna 2022, 9:30

Práve u Red Wings sa začal aktívne venovať aj defenzíve, vďaka čomu bol pre Blackhawks nenahraditeľným hráčom. Koniec koncov, s jeho érou skončila aj úspešná šnúra Chicaga.

Hossa musel skončiť kvôli zdravotným komplikáciám v roku 2017, v oficiálnej správe hovoril o alergii súvisiacej s hojekovou výstrojou. Celkovo odohral v NHL 1309 zápasov, v ktorých strelil 525 gólov a dokopy nazbieral 1134 bodov.

Odporúčané
Boris Valábik: Keď som hrával v NHL, varovali ma pred tamojšími zlatokopkami. Najviac ma však ošklbala Slovenka (Rozhovor) Boris Valábik: Keď som hrával v NHL, varovali ma pred tamojšími zlatokopkami. Najviac ma však ošklbala Slovenka (Rozhovor) 30. júna 2019, 14:46
Domov
Zdieľať
Diskusia