Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2020, 13:22
Čas čítania 6:04
Matej Krajčovič

V Tesle už nie je mužom číslo 1 a je podkladom pre postavu Iron Mana. 13 vecí, ktoré si o Elonovi Muskovi (možno) nevedel

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

49-ročný vizionár plní titulky webov častejšie než ktorýkoľvek iný boháč.

Kým zakladateľ Microsoftu Bill Gates sa už presúva do úzadia a svoj čas venuje skôr charitatívnej činnosti, Tim Cook naplno pracuje na raste svojej firmy Apple a o Jeffovi Bezosovi (Amazon), Markovi Zuckerbergovi (Facebook) či Jackovi Ma (Alibaba) sa dá povedať vlastne to isté, portfólio činností Elona Muska je jednoznačne najširšie. 

49-ročný podnikateľ takmer každý týždeň pobúri kontroverzným vyhlásením na svojom Twitteri a mnohí ho označujú za najväčšieho vizionára súčasnosti

Elon Musk vyrába najpredávanejšie elektrické autá a spúšta lety s ľudskou posádkou do vesmíru, no zaujímavostí je v jeho živote oveľa viac. Stavíme sa, že o niektorých z týchto faktov si nepočul ani v prípade, že jeho aktivity sleduješ naozaj pravidelne. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo sa stalo jeho prvému synovi
  • Aký je jeho vzťah so zakladateľom Facebooku Markom Zuckerbergom
  • Aké sú jeho obľúbené videohry
  • Čo si vizionár myslí o koronavíruse, a prečo sa pravdepodobne mýli
  • Prečo už v Tesle nie je mužom číslo 1

1. Svoje dieťa naozaj pomenoval X AE A-XII

Musk má svoje najmladšie dieťa s kanadskou speváčkou Grimes, s ktorou tvoria pár od roku 2018. Jeho meno X Æ A-XII pôsobí ako nepochopiteľný zhluk znakov a mnohí sa pýtali, ako toto vôbec rodičia mohli niekomu spraviť (hoci asi ani sami nepredpokladajú, že by dieťa miliardára na najlepších súkromných školách náhodou niekto šikanoval).

Æ vyslovuješ ako anglické slovo Ash (popol) a A-XII je skratkou pre futuristické nadzvukové lietadlo Lockeed A-12, ktoré Elon obdivuje snáď ešte viac než filmovú trilógiu Back to the Future, ktorá sa nepochybne podpísala na dizajne Cybertrucku. Dieťa je teda prezývané X Ash Archangel Twelve, čo už znie relatívne normálne.  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Elon Musk Now (@elonrmuskk),

2. Musk mal 7 detí, jeho úplne prvý syn zomrel

Hoci sa zdá, že hrdý otec zo svojej A-12-tky nedokáže odtrhnúť oči a potomka si mimoriadne užíva, zďaleka nejde o jeho jediné dieťa.

 
Prvé dieťa mal s kanadskou spisovateľkou Justine Willson ešte ako študent, syn však, bohužiaľ, zomrel vo veku len 10 týždňov na známy syndróm náhlej smrti novorodencov, ktorého príčiny sa doteraz nepodarilo úplne objasniť.

S Justin mal neskôr dvojičky a následne ešte trojičky, teda celkom 5 detí. Všetky sa narodili po umelom oplodnení a Justine o nich hovorila na jednej zo známych prednášok TEDx

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Elon Musk Now (@elonrmuskk),

3. Teslu, SpaceX ani Elona Muska na Facebooku nenájdeš

Elon Musk a Mark Zuckerberg sa očividne príliš radi nemajú. Musk často hovorí o možnosti totálnej apokalypsy pre ľudstvo. Nový Cybertruck má mať nepriestrelú karosériu aj nerozbitné okná, ventilačný systém v niektorých Teslách zas ponúka režim „obrany proti biologickým zbraniam“.

Odporúčané
Tesla má mimoriadne výkonný režim obrany proti biologickým zbraniam. Sleduj, ako zvládne prejazd lesným požiarom Tesla má mimoriadne výkonný režim obrany proti biologickým zbraniam. Sleduj, ako zvládne prejazd lesným požiarom 14. októbra 2019, 20:32

Musk tiež predpokladá, že umelá inteligencia sa stane oveľa múdrejšou, ako je človek, preto podľa neho „musíme byť pri pokrokoch veľmi opatrní“.

Takéto výroky ale Zuckerberg považuje za nezodpovedné. Ak si k tomu pridáš obrovskú kauzu Cambridge Analytica, možno nájdeš dôvody, prečo Elon Musk zo dňa na deň zrušil všetky facebookové účty svojich firiem, hoci mali vyše dva a pol milióna followerov. 

Po kritike Facebooku ho náhodný používateľ na Twitteri vyzval, aby okamžite vymazal stránku SpaceX a dokázal tak, že si za svojimi slovami stojí ako pravý muž. Kontroverznému milionárovi zrejme nič iné nezostávalo. Netušíme však, ako to vysvetlil akcionárom Tesly. Musk však vraj ani netušil, že tieto oficiálne účty vôbec existujú.

4. V detstve bol šikanovaný, na výške už prevádzkoval párty a vlastný nočný klub

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 85896 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa stal podkladom pre Iron Mana
  • Ako dokázal žiť z dolára na deň
  • Hodnotu jeho majetku
  • Muskove obľúbené videohry
  • Čo si vizionár myslí o koronavíruse, a prečo sa pravdepodobne mýli
  • Prečo už v Tesle nie je mužom číslo 1
Späť
Zdieľať
Diskusia