Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2020, 10:32
Čas čítania 6:44
Dominik Vetrák

10 najlepších hier prvej polovice roka 2020

TECH NAJLEPŠIE HRY
Uložiť Uložené

Vybrali sme 10 hier, ktoré nás za prvých 6 mesiacov roka 2020 ohúrili najviac.

Koronavírus zmenil absolútne všetko. Zmeny zasiahli aj zábavný a kultúrny priemysel, a tak sme boli v prvej polovici roka výrazne ochudobnený napríklad aj o filmy.

Našťastie, ako náhrada nám mohla poslúžiť zbierka úžasných hier. Za prvých 6 mesiacov už vyšli desiatky atraktívnych titulov, my si tak dnešnom článku posvietime na TOP 10, ktoré by si si mal s určitosťou zahrať. 

Odporúčané
Crash Bandicoot sa vracia! Štvrtý diel odhaľuje modernú grafiku a levely, ale aj návrat nostalgickej hrateľnosti Crash Bandicoot sa vracia! Štvrtý diel odhaľuje modernú grafiku a levely, ale aj návrat nostalgickej hrateľnosti 22. júna 2020, 20:08

 
10. Darksiders: Genesis (PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch)

Nové Darksiders sa na konzoly dostalo až tento rok, no čakanie stálo za to. Izometrické RPG, ktoré štýlom pripomínalo Diablo, sa medzi hráčmi uchytili a zbieralo nadšené recenzie. V hre ovládaš 2 jazdcov apokalypsy: Strifea a War. Strife sa špecializuje na súboje z diaľky a používa najmä strelné zbrane. War je zase brutálny vojnový generál v boji na blízko.

Rozhodnúť sa môžeš medzi co-opom, teda hraním s kamarátom alebo sólo singleplayerovou kampaňou, kde prepínaš medzi postavami podľa potreby. S každým ďalším zabitým nepriateľom si môžeš vylepšovať postavu a byť tak pripravenejší na boj s bossmi.

Tí niekedy predstavujú výzvu, inokedy sú jednoduchší, ale rovnako ako celá hra, súboje s nimi sú zábavné. Ak máš rád strieľačky či sekačky z pohľadu zvrchu, Darksiders je jedna z najlepších náhrad za Diablo. Obľúbiš si postavy, humor aj dialógy. 


9. Resident Evil 3 (PC, Xbox One, PS4)

Niečo vyše roka po geniálnom remaku Resident Evil 2 sme sa dočkali aj remaku trojky. Ten bol o trochu menej kvalitný, no stále ponúkol množstvo zábavy a napínavých momentov. Remake vynechal časť obsahu z pôvodnej hry a bol o čosi kratší než remake dvojky, no okrem toho ponúkol nové druhy nepriateľov, zbrane a skvelého Nemesisa.

Odporúčané
Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde 5. decembra 2023, 7:55

Išlo o vylepšenú verziu Mr. X z dvojky – špeciálne navrhnuté, nezničiteľné monštrum s jediným cieľom – zabiť preživších z tímu S. T. A. R. S. Do tohto tímu patrí aj Jill Valentine, hlavná postava hry, ktorú doplnil Carlos. Užiješ si hranie za oboch, rovnako ako ich dialógy. Postavy sa v trojke naozaj podarili, či už išlo o hrdinov alebo záporákov.

Nemesis bol na vyšších obtiažnostiach otravný, no a príbeh spoločne s cutscénami zase dostatočne pútavé. Trojka už bola viac akčnou než hororovou hrou, no my sme sa pri jej hraní bavili a nevieme sa dočkať, ako bude vyzerať remake štvorky. Fanúšikovia série a zombie žánru celkovo nemajú nad čím rozmýšľať. R3MAKE je povinnosťou. 


8. Nioh 2 (PS4)

Po úspechu s prvým dielom sa Team Ninja nenechala dlho prosíkať a okamžite začalo s vývojom pokračovania. To je podľa mnohých ešte kvalitnejšie, s prepracovanejším súbojovým systémom a zaujímavými bossmi. 

V náročných súbojoch (nakoniec, ide o Souls-like žáner, kde ti tvorcovia nič nedarujú) ťa bude sprevádzať skvelý soundtrack a nádherné prostredia z japonskej kultúry. Samozrejmosťou sú fantasy prvky, vylepšenia postavy a pútavý príbeh. 

Hra dokáže zaujať aj nováčikov či ľudí neobľubujúcich náročné hry. Nioh 2 je ako akčné RPG ešte lepšie ako predchodca a titul by si nemal nechať ujsť žiaden fanúšik žánru.

7. Final Fantasy VII Remake (PS4)

Domov
Zdieľať
Diskusia