Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2020, 12:24
Čas čítania 0:48
Tina Hamarova

Hokejky v análnych otvoroch a močenie na spoluhráčov. Zámorský hokej rieši obrovský škandál

ŠPORT HOKEJ NHL ŠIKANA
Uložiť Uložené

Dvaja hráči Daniel Carcillo a Garret Taylor prehovorili o šikane a sexuálnom ponižovaní v kanadských juniorských kluboch.

Nováčikovské rituály nie sú výnimkou ani v hokejových tímoch. To, čo sa však rozhodli prezradiť dvaja bývalí hráči Daniel Carcillo a Garret Taylor, nie je rozhodne aktivita na tmelenie mužstva.

Popísali sexuálnu šikanu a ponižovanie v kanadských juniorských kluboch. Vraj sa stretli s rituálmi, ako strkanie hokejok do análného otvoru, bitky, konzumácia exkrementov či močenie na brankára. 

Kým Garret Taylor hral vždy len kanadskú ligu, Daniel Carcillo to dotiahol až do NHL. S  Chicagom vyhral dvakrát Stanley Cup, patril k drsným bitkárom, celkovo pozbieral za 429 zápasov až 1233 trestných minút.  

Teraz priznal, že to mal zo začiatku veľmi ťažké: „Počas sprchovania sedeli nováčikovia nahí uprostred kúpeľne. Starší hráči na nich pľuli tabak a močili. Počas toho vošiel minimálne raz tréner Perry, zasmial sa a odišiel,“ povedal Carcillo pre magazín The Hockey News.

Odporúčané
Boris Valábik: Keď som hrával v NHL, varovali ma pred tamojšími zlatokopkami. Najviac ma však ošklbala Slovenka (Rozhovor) Boris Valábik: Keď som hrával v NHL, varovali ma pred tamojšími zlatokopkami. Najviac ma však ošklbala Slovenka (Rozhovor) 30. júna 2019, 14:46

Dvaja hráči podali žalobu proti trom kanadským súťažiam a 60 účastníkom. Najvyšší súdny dvor v Ontáriu bude teraz riešiť, či sa stali obeťami psychického a fyzického násilia, napadnutia alebo šikanovania so sexuálnym podtextom. 

Na obrovskú kauzu, na ktorú upozornili Carcillo s Taylorom, už reagujú aj ďalší hráči. Rituály potvrdil už aj starší hráč Sarnia či brankár Ryan Muncy, ktorý sa zrejme k bývalým spoluhráčom so žalobou pridá.

Že sa takéto niečo mohlo v zámorskej lige diať, potvrdili pre portál isport.blesk aj niektorí českí hokejisti.

Domov
Zdieľať
Diskusia