Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2020, 9:23
Čas čítania 7:27
Jakub Paulík

10 mafiánskych vrážd v Bratislave: Takto vyzerajú v súčasnosti popraviská podsvetia

10 mafiánskych vrážd v Bratislave: Takto vyzerajú v súčasnosti popraviská podsvetia
Zdroj: Refresher – Jakub Šuvada
ZAUJÍMAVOSTI PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Okolo viacerých z nich si možno kráčal aj ty.

V 90. rokoch a začiatkom milénia mafiáni zabíjali svoju konkurenciu či neželaných ľudí na objednávku po celom Slovensku. Mnohé z vrážd sa pritom odohrali v hlavnom meste. Na jednotlivé bývalé miesta činu sme vyslali nášho fotografa, vďaka ktorého záberom sme mohli porovnať, ako v súčasnosti vyzerajú miesta mafiánskych popráv.

Odporúčané
Slováka rozpustili v kyseline zaživa. Jeho 4-hodinové utrpenie považovali za zábavu Slováka rozpustili v kyseline zaživa. Jeho 4-hodinové utrpenie považovali za zábavu 20. apríla 2020, 12:03
V tomto článku si prečítaš:
  • Čím nahneval mafián Tuti doživotne odsúdeného Mikuláša Černáka
  • Ako bola SIS podľa Anny Remiášovej zapojená do vraždy jej syna
  • Prečo mal Miroslav Sýkora určitý čas lepšie postavenie ako Mikuláš Černák
  • Ako chcel mafián s amputovanou nohou ovládnuť sýkorovcov
  • Akým spôsobom nájomný vrah Potkan popravil v Bratislave vedenie košickej mafie

Vladimír a Jozef Danišovci

Na Vladimíra Daniša alias Tutiho a jeho brata Jozefa s prezývkou Papas Bratislavčania nespomínajú príliš v dobrom. Predovšetkým mladší z bratov Tuti sa vyznačoval extrémne agresívnym správaním. Taxikárom odmietal platiť za ich služby a časníčkam za jedlo a pitie v podnikoch. A keď sa mu niektoré cudzie ženy zapáčili, údajne si ich bez opýtania dovliekol do bývalého hotela Kyjev, kde ich zneužil.

Odporúčané
V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy 8. júna 2019, 12:07

To sa mu však minimálne jedenkrát vypomstilo. „Raz sa stalo, že Tuti obťažoval dievča na diskotéke a nevedel, že jej priateľ je príslušník silových zložiek a taktiež karatista. A ten Tutiho tak zbil, že ležal na zemi a kričal ‚Nebite ma, ja som Tuti‘. Ale on ho mlátil ďalej a všetci to videli,“ povedal nám v staršom článku o bratoch Danišovcoch bezpečnostný analytik Milan Žitný.

Zo scény v podsvetí bratov Danišovcov odstránila mafia. Spor s Tutim mal odštartovať incident z roku 1995, kedy sa tento mafián povyšoval nad brata Mikuláša Černáka, ktorého pretlačil. Iba rýchla reakcia mafiána Miroslava Sýkoru a ďalšieho muža z podsvetia vraj zabránila tomu, aby Černák Tutiho na mieste zastrelil.

Podľa polície sa na vražde Tutiho a Papasa dohodol Miroslav Sýkora s Mikulášom Černákom.  Tí sa vraj dali dokopy s Róbertom Lališom (po smrti Miroslava Sýkoru sa stal vodcom sýkorovcov) a ďalšou dvojicou mafiánov. Táto trojica sledovala Danišovcov až na Štefanovičovu ulicu pred budovu ministerstva financií, kde 6. júla 1995 explodovalo ich auto. Nálož podľa vyšetrovateľa odpálil Lališ. Časti tiel mafiánov Danišovcov sa po výbuchu rozleteli do okolia.

Róbert Remiáš

Ďalšou neslávne známou vraždou v Bratislave je explózia auta bývalého policajta Róberta Remiáša. Ten bol spojkou Oskara Fegyveresa, agenta SIS, ktorý vypovedal vo veci únosu syna prezidenta Michala Kováča. Z vraždy Róberta Remiáša v minulosti obvinili nájomného vraha Jozefa Roháča a Imricha Oláha. Súd ich ale nakoniec prepustil.

Odporúčané
Vražda expolicajta vraj stála niekoľko miliónov korún. Černák ukázal prstom na SIS a Mečiara Vražda expolicajta vraj stála niekoľko miliónov korún. Černák ukázal prstom na SIS a Mečiara 29. apríla 2021, 9:30

Vrah alebo vrahovia si tak ako v prípade Danišovcov vybrali za smrtiacu zbraň nástražnú výbušninu, ktorú umiestnili na auto Róberta Remiáša. Tú odpálili 29. apríla 1996 na križovatke Devínskej cesty, Karloveskej ulice a Botanickej ulice. Po explózii sa auto rútilo ďalej ulicou, až kým nevrazilo do plota (na súčasnom mieste stojí pamätník). Róbert Remiáš zomrel na následky popálenín a šoku.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 85812 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo bratia Diničovci údajne znásilnili nevinnú ženu a plánovali znásilniť jej 10-ročnú dcéru
  • Ktorý mafián vraj zbil šéfa SIS
  • S ktorým zavraždeným mafiánom sa kamarátil bývalý prezident Ivan Gašparovič
  • Ako sa Žaluď vyhrážal reportérovi Patrikovi Hermanovi
  • Ktorý nájomný vrah upozornil svoj cieľ na to, že ho chcú zabiť
Domov
Zdieľať
Diskusia