Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2020, 15:44
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Rozhodca uznal neexistujúci gól Nitry: Smial sa nám do ksichtu, tvrdia hráči Senice

ŠPORT FORTUNA LIGA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Futbalisti zo Senice tvrdia, že asistent hlavného rozhodcu Tomáš Somoláni avizoval gól, ktorý sa nestal.

Najvyššia slovenská futbalová liga pokračuje po pandémii poslednými zápasmi, víťaz je však už známy. Včera spečatil boj o titul Slovan, ktorý má pred druhou Žilinou 13-bodový nedobehnuteľný náskok. V stretnutí Fortuna ligy v skupine o udržanie sa na ihrisku stretli tímy Nitry a Senice. Hráči na štadióne s 500 divákmi boli svedkami sporného momentu, ktorý vyvolal vášne aj po zápase, upozornil denník SME

Nitra síce vyhrala 2:0, prvý gól podľa všetkého platiť nemal a „vymyslel si ho“ asistent hlavného rozhodcu Tomáš Somoláni. Opakované zábery z postrannej kamery totiž ukazujú, že aj keď strelec Nitry Samuel Šefčík brankára Senice prekonal, lopta sa odrazila od brvna pred bránkovú čiaru na zem a naspäť na ihrisko. 

Rozhodca uznal neexistujúci gól Nitry, ktorý sa nestal: Smial sa nám do ksichtu, tvrdia hráči Senice
Zdroj: Fortuna Liga

Zábery v zostrihu ešte ukazujú, ako brankár Senice  Vojtěch Vorel prosí rozhodcu, aby svoje rozhodnutie o uznanom góle prehodnotil, po zápase sa pre RTVS gólman vyjadril veľmi kriticky: „Už neviem, čo mám na to povedať, videli sme to na videu. Samozrejme, na jednej strane sme neodohrali dobrý zápas, prvý polčas nebol z našej strany vôbec dobrý, ale keď nás zlomí takáto situácia a potom sa vám rozhodca vysmieva do ksichtu, tak je to smutné,“ hneval sa po zápase Vorel.

Hádka podľa denníku SME pokračovala aj v útrobách štadióna v Nitre, sťažoval a sa aj samotný tréner Senice.  „V Pohroní nám naposledy neuznali regulárny gól. Ak dnes niekto tvrdí, že to bol gól, nech si stojí za svojim tvrdením a zoberie na seba zodpovednosť,” uviedol po zápase hlavný tréner FK Senica Ján Bíreš.

Sporný vymyselný gól zachytáva zostrih od 1:55. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia