Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2020, 17:34
Čas čítania 1:04
Tina Hamarova

„LGBTI ideológia je horšia ako komunizmus,“ vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda

NEWS LGBT+ POĽSKO VOĽBY
Uložiť Uložené

Andrzej Duda kandiduje aj v nadchádzajúcich prezidentských voľbách 2020.

Poľský prezident Andrzej Duda v sobotu vo svojom predvolebnom prejave prirovnal „ideológiu“ sexuálnych menšín LGBTI ku komunizmu. 

„Generácia mojich rodičov bojovala štyridsať rokov za to, aby sa zo škôl odstránila komunistická ideológia a nemohla byť vnucovaná deťom. Deti, mládež, vojaci či mládežnícke organizácie nemohli byť indoktronované... Nebojovali za to, aby sa (teraz) objavila nová ideológia, ktorá je ešte ničivejšia,“ povedal podľa webu Gazeta.pl Duda na predvolebnom zhromaždení v meste Brzeg na juhozápade Poľska.

„LGBTI ideológia je horšia ako komunizmus,“ vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda
Zdroj: TASR/AP Photo/Czarek Sokolowski

Prezident Andrzej Duda opätovne kandiduje za prezidenta v tohtoročných voľbách. Pôvodne mali byť ešte na jar, no kvôli pandémii koronavírusu sa presunuli na 28. júna. 

Rovnaké názory zastáva aj vládna konzervatívna strana Právo i spravodlivosť, ktorej je Duda členom. Dlhodobo odmieta práva LGBTI komunity a tvrdí, že ide o zahraničný vplyv, ktorí sa snaží podkopať tradičné hodnoty poľskej spoločnosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia