Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2020, 20:13
Čas čítania 0:48
Tímea Krauszová

Z učiteľa hrdinom: Zástupca riaditeľky vo Vrútkach bez váhania položil život za svojich žiakov aj kolegyňu

NEWS
Uložiť Uložené

Jaroslav Budz pracoval ako učiteľ a zástupca riaditeľky na škole vo Vrútkach. Pri tragickom útoku jeho bývalého študenta prišiel o život.

Hrdina, na ktorého nezabudneme. Jaroslav Budz sa stal obeťou dnešného brutálneho útoku na Spojenej škole vo Vrútkach. Útočníkom bol 22-ročný muž a bývalý študent tejto školy, ktorý do budovy vtrhol a zranil štyroch ľudí. Jedným z nich bol obľúbený učiteľ matematiky a chémie, ktorý bez váhania položil život za žiakov a kolegyňu. Na spojenej škole pracoval na gymnáziu.

Ako prvý prišiel do kontaktu s útočníkom

Počas dnešných večerných televíznych novín na TA3 sme sa dozvedeli, že Budz bol prvý človek, ktorý prišiel s útočníkom do kontaktu. Okamžite pribehol do triedy, v ktorej útočník ohrozoval a napokon aj zranil niekoľko ľudí, vrátane dvoch detí.

Chcel ochrániť nielen žiakov, ale aj svoju kolegyňu, ktorá napokon so zraneniami skončila v nemocnici a musela už dvakrát podstúpiť operáciu. Budz utrpel závažné zranenia a napriek pokusom záchranárov o oživenie sa ho už nepodarilo zachrániť.

Odporúčané
Vrútky: Páchateľ musel mať veľmi silnú vnútornú motiváciu, zraniť toľko ľudí s nožom je zložité, tvrdí exkriminalista Vrútky: Páchateľ musel mať veľmi silnú vnútornú motiváciu, zraniť toľko ľudí s nožom je zložité, tvrdí exkriminalista 11. júna 2020, 16:01

Žiaci aj kolegovia už zorganizovali pietnu rozlúčku vo Vrútkach, ľudia zapaľujú sviečky a so slzami v očiach sa so zosnulým učiteľom lúčia. Kvety pri rozlúčkovom mieste už prišiel uložiť aj starosta mesta. Úprimnú sústrasť pozostalým medzi inými vyjadril aj premiér Igor Matovič, ktorý fotku hrdinu z Vrútok zazdieľal aj na svojej facebookovej stránke so slovami „Česť jeho pamiatke!“ Matovič chce navrhnúť prezidentke Zuzane Čaputovej udeliť učiteľovi štátne vyznamenanie in memoriam.

Domov
Zdieľať
Diskusia