Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2020, 16:01
Čas čítania 2:46
Jakub Paulík

Vrútky: Páchateľ musel mať veľmi silnú vnútornú motiváciu, zraniť toľko ľudí s nožom je zložité, tvrdí exkriminalista

Vrútky: Páchateľ musel mať veľmi silnú vnútornú motiváciu, zraniť toľko ľudí s nožom je zložité, tvrdí exkriminalista
Zdroj: TASR - Erika Ďurčová
NEWS
Uložiť Uložené

Krvavá tragédia si vyžiadala dve obete.

Podľa primátora Vrútok Branislava Zacharidesa v dnešných doobedných hodinách 22-ročný Martinčan vpadol do budovy Spojenej školy a Gymnázia J. C. Hronského vo Vrútkach, v ktorej s nožom zabil zástupcu riaditeľky. Okrem toho zranili učiteľku, školníka a dvoch žiakov.

Ako sa neskôr ukázalo, útočník bol bývalý žiak danej školy. Pri úteku z miesta činu ho zastihla privolaná policajná hliadka. Keďže sa proti nej aktívne bránil, páchateľa zastrelili. S našimi otázkami k aktuálnemu prípadu sme oslovili bývalého kriminalistu Mateja Snopka.

Odporúčané
Kriminalista Snopko: Sériový vrah zavraždil moju spolužiačku. Muži zabíjajú častejšie, brutálnejšie sú ale ženy (Rozhovor) Kriminalista Snopko: Sériový vrah zavraždil moju spolužiačku. Muži zabíjajú častejšie, brutálnejšie sú ale ženy (Rozhovor) 21. októbra 2019, 14:53
V tomto článku si prečítaš:
  • Aký mohol mať páchateľ podľa exkriminalistu motív
  • Prečo si pravdepodobne vybral za vražednú zbraň práve nôž
  • Ako Snopko hodnotí zásah polície
  • Čo hovorí na takzvané „nesmrtiace zbrane“
  • Ako sa vyjadril k tomu, že sa guľky od zeme odrazili do policajtov

Vrútky
Vrútky Zdroj: TASR - Erika Ďurčová

Konflikt s členom personálu ako možný motív

Podľa informácií, ktoré aktuálne máme, páchateľ pobodal štyroch ľudí a zabil jednu osobu. Vykonať niečo takého s nožom nie je vôbec jednoduché. Za predpokladu, že nebol trénovaným, musel mať veľmi silnú vnútornú motiváciu. Príčina môže byť úplne prozaická. Páchateľ mohol mať konflikt s jedným z členov personálu školy. Ostatní ho ale mohli začať brániť a strhla sa mela. Vtedy takýto človek bodá hlava nehlava,“ povedal pre Refresher bývalý kriminalista Matej Snopko. Uviedol však aj ďalšie možné príčiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia