Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2020, 8:15
Čas čítania 0:54
Tina Hamarova

LEGO prestalo propagovať svoju sériu s policajtami. Chce tak vyjadriť podporu s protestujúcimi z Black Lives Matter

LEGO prestalo propagovať svoju sériu s policajtami. Chce tak vyjadriť podporu s protestujúcimi z Black Lives Matter
Zdroj: Twitter/ Say cheese
NEWS GEORGE FLOYD LEGO PROTESTY USA
Uložiť Uložené

LEGO v liste požiadalo svojich predajcov, aby zo zoznamov stiahli minifigúrky policajtov, hasičov, kriminálnikov, pohotovostných áut či budov.

Spoločnosť, ktorá predáva slávne skladačky a panáčikov LEGO poslala svojim predajcom list, v ktorom ich vyzvala, aby zo svojich zoznamov stiahli produkty spojené s políciou, záchranármi, Bielym domom, väzením či kriminálnikmi. Informuje o tom web Toybook.

Chceli tak vyjadriť solidaritu s protestujúcimi, ktorí po násilnej smrti Georga Floyda spustili po celých Spojených štátoch a už aj v Európe obrovské demonštrácie za rovnosť afroamerickej komunity. 

Nie všetci predajcovia to však pochopili ako dobrý krok, pretože predsa nie všetci policajti a už vôbec nie hasiči či iní záchranári sú v tomto prípade „tí zlí“. Zároveň si mysleli, že vybrané postavičky majú z predaja stiahnuť úplne.

Domov
Zdieľať
Diskusia