Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2020, 17:07
Čas čítania 0:39
Tina Hamarova

Aktualizované: Igor Matovič pripustil, že núdzový stav sa predlžovať nebude

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér to vyhlásil po štvrtkovom rokovaní krízového štábu.

Skôr ako po 90 dňoch sa núdzový stav rušiť nebude. Po rokovaní ústredného krízového štábu to uviedol predseda vlády Igor Matovič.  

Dodal, že ak bude prevládať priaznivá epidemiologická situácia, núdzový stav sa predlžovať nebude.

Matovič upozornil, že zrušením núdzového stavu sa život na Slovensku žiadnym spôsobom výrazne nezmení oproti súčasnému stavu.

„Je to mýtus, ktorý tu niektorí rozvíjajú,“ povedal Matovič, poukázal pritom na uvoľňovanie opatrení, ktoré bežný život čoraz viac približujú situácii pred vypuknutím pandémie. Práve naopak, „dobehnutie“ núdzového stavu podľa neho umožní analyzovať aj efekt posledných opatrení, či nespôsobil opätovný nárast infekcie.

Aktualizované: Igor Matovič pripustil, že núdzový stav sa predlžovať nebude
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Koniec núdzového stavu nemá podľa Matoviča súvis s koncom povinnej karantény. „Pri pokračujúcom otváraní hraníc bude povinná štátna karanténa strácať zmysel. Budeme sa opäť vracať k výzvam na osobnú zodpovednosť, prechádzame teda postupne do módu utlmovania štátnej karantény, ale to má súvis práve s uvoľňovaním režimu na hraniciach,“ zdôraznil premiér.

Na rokovaní sa zúčastnil aj minister vnútra Roman Mikulec, ktorý oznámil, že na ďalšom zasadnutí vlády bude pripravený návrh na zrušenie zákazu zhromažďovania. 

Odporúčané
Viac ako dvetisíc testov za posledný deň odhalilo len jedného nakazeného. Vieme, odkiaľ je Viac ako dvetisíc testov za posledný deň odhalilo len jedného nakazeného. Vieme, odkiaľ je 4. júna 2020, 9:46
Domov
Zdieľať
Diskusia