Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2020, 10:15
Čas čítania 4:12
Viktor Kniš

5 najočakávanejších slovenských rapových albumov v 2020

HUDBA EGO HAHA CREW KONTRAFAKT PIL C RYTMUS
Uložiť Uložené

Pripravili sme prehľad exkluzívnych informácií o albumoch, ktorých by sme sa mohli dočkať do konca roka 2020.

Pandémia slovenskú rapovú scénu a jej fanúšikov poriadne potrápila, dnes už však na základe nariadenia vlády môžu interpreti pripravovať turné a pokračovať v rozbehnutých projektoch. Vráti sa im tak aspoň časť príjmov, ktoré budú môcť investovať naspäť do tvorby.

Všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že sa dočkáme minimálne rovnako silného hudobného roka, akým bol ten predchádzajúci. Už teraz vieme o viac ako dvoch desiatkach projektov, ktoré budeme na konci roka brať do úvahy pri rebríčku tých najlepších.

Pripravili sme prehľad toho najdôležitejšieho, o čom by si mal určite vedieť, prinášame niekoľko informácií, ktoré si si zatiaľ nikde nemohol prečítať a zároveň skúsime odhadnúť aj približné dátumy vydania. 

Odporúčané
Loko Loko: Do väzenia som došiel, ako keby som bol zo základnej školy a vyšiel som odtiaľ ako s doktorandským titulom (Rozhovor) Loko Loko: Do väzenia som došiel, ako keby som bol zo základnej školy a vyšiel som odtiaľ ako s doktorandským titulom (Rozhovor) 3. júna 2020, 10:41

Rytmus

Rytmus koketoval s myšlienkou tvoriť aj po albume Real Newz hlavne v súvislosti so svojím dokumentárnym filmom Tempos. Nakoniec sa rozhodol namiesto soundtrackov doručiť plnohodnotný sólový projekt.

O čom určite nemusíme pochybovať, je jeho chuť posunúť žáner tam, kam ho zatiaľ nikto neposunul, priniesť nové prvky a v konečnom dôsledku zadefinovať aj etapu od posledného projektu Krstný otec z roku 2016. V raperovom súkromnom aj pracovnom živote sa toho udialo veľa a Rytmus má vo zvyku niektoré najzásadnejšie momenty aspoň v krátkosti reflektovať.

To, že sa rozhodol písať a nahrávať ďalšie sólo, je znakom, že sa cíti byť v absolútnej hudobnej pohode. V poslednej dobe sa člen Kontrafaktu zabáva na Instagrame zverejňovaním čísiel predajov svojich projektov, čím zároveň jednoducho a efektívne odpovedá každému, kto mal potrebu sa s ním v akejkoľvek situácii porovnávať.

Od Ruka Hore už dnes s určitosťou vieme, že je najpredávanejším umelcom na Slovensku, predpokladáme preto, že sa najnovší projekt so zatiaľ zahaleným coverom a názvom pridá do rodiny desaťtisícových. 

Dátum vydania odhadujeme na záver roka, ešte predtým by totiž mal prísť jeden nemenej dôležitý projekt, ktorému momentálne Rytmus venuje energiu. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking,

Kontrafakt

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 85174 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorí raperi vydajú do konca roka po 2 albumy
  • Ktorý raper nebude do konca roka pracovať len na hudbe, ale aj na úplne inom projekte
  • Prečo si môže Kontrafakt dovoliť vydať ďalší album a čím sa bude líšiť od Real Newz
  • Ktorý raper si pri tvorbe albumu vystačil úplne sám a nepotrebuje pomoc ani s promom či vymýšľaním tém videoklipov
Späť
Zdieľať
Diskusia